Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Vīriešu profesionālā tenisa asociācija (ATP) ir atklājusi tās piecas pilsētas, kas iekļautas pēdējā kārtā uz ATP finālturnīra rīkošanu no 2021. līdz 2025. gadam, vēsta ATP.

No vairāk nekā 40 pilsētām, kas bija pieteikušās uz šo turnīru. ATP atlasījuši piecas — trīs no Eiropas un divas no Āzijas. Veco kontinentu pārstāv divas Anglijas pilsētas — Londona un Mančestra — un Turīna Itālijā, Āziju — Tokija un Singapūra.

Lēmumu par to, kam uzticēt "ATP Finals", organizācija pieņems nākamā gada pavasarī, agrākais martā.

"Lielais pieteikumu skaits no visas pasaules pilsētām raksturo šā unikālā turnīra bagāto vēsturi, kā arī Londonas panākumus kopš 2009. gada," saka ATP prezidents Kriss Kermods. "Bija liela konkurence, un atlasītās pilsētas pelnījušas lielu atzinību par azartu un vīziju, ko tās parādījušas savos pieteikumos, lai pasākuma popularitāte arvien pieaugtu."

Pašu pirmo vīriešu profesionālā tenisa sezonas finālturnīru 1970. gadā uzņēma Tokija, tas rīkots arī tādās metropolēs kā Ņujorka, Sidneja un Šanhaja, bet kopš 2009. gada "ATP Finals" notiek Londona, kas to rīkos līdz 2020. gadam.

"ATP Finals" piedalās tikai astoņi labākie pasaules ranga tenisisti vienspēlēs un dubultspēlēs. Kvalifikācija šim turnīram notiek visas sezonas garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!