Foto: AFP/Scanpix

Vācijas tenisa uzlecošā zvaigzne Aleksandrs Zverevs svētdien prestižā Romas ATP "Masters 1000" sērijas turnīra finālā negaidīti ar 6-4, 6-3 pārspēja pasaules otro raketi, serbu Novāku Džokoviču, tiekot pie karjeras nozīmīgākā titula.

Neilgi pēc šī mača Džokovičs oficiāli paziņoja, ka par viņa treneri kļuvis ASV tenisa leģenda Andrē Agasi.

Svētdienas mača laikā tikai 20 gadus vecais Zverevs, turnīrā būdams izlikts vien ar 16.numuru, tā arī ne reizi neļāva titulētajam Džokovičam lauzt savu servi, kamēr pats to paveica trīs reizes.

Zverevs karjeras laikā tagad ticis pie trim ATP tituliem, bet svētdien izcīnītais ir līdz šim visnozīmīgākais. Tas Vācijas pārstāvim pirmdien gaidāmajā jaunākajā pasaules rangā ļaus ielauzties pirmajā desmitniekā, sasniedzot karjeras rekordu.

Tikmēr Džokovičs, kuram pirmdien apritēs 30 gadi, Romas turnīrā iepriekš bija uzvarējis četras reizes. Savukārt Zverevs ir jaunākais šo sacensību uzvarētājs kopš 2006. gada, kad tajās triumfēja slavenais spānis Rafaels Nadals, tobrīd būdams vien 19 gadus vecs.

Zīmīgi, ka šonedēļ treniņus kopā ar Zverevu aizvadīja arī Latvijas tenisists Artūrs Kazijevs, kurš pēdējā laikā profesionālos turnīros nav piedalījies.

Jau ziņots, ka dāmu konkurencē Romas WTA "Premier" sērijas turnīrā uzvarēja Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina.

Turnīrā ar astoto numuru izliktā Svitoliņa finālā ar 4-6, 7-5, 6-1 apspēlēja Rumānijas tenisisti Rimonu Halepu, kurai tādējādi pārtrūkusi desmit uzvaru sērija.

Savukārt finālos Halepa pirms tam bija guvusi četras uzvaras pēc kārtas.

Svitoliņai šis ir jau ceturtais tituls šajā gadā, kas viņai ļāvis kļūt arī par jauno sezonas līderi. Savukārt karjerā kopumā 22 gadus vecā ukrainiete tagad tikusi pie astoņām WTA trofejām.

Svētdien Ukrainas tenisistei izdevās atspēlēties pēc neveiksmīgā mača sākuma, kur pirmajā setā viņa cieta neveiksmi ar 4-6. Jau otrā seta pirmajā geimā Halepa tika pie breika, tomēr Svitoliņa spēja atspēlēties un pēcāk šajā duelī pārņemt arī iniciatīvu.

Tikmēr Halepai neizdevās otro nedēļu pēc kārtas uzvarēt augstas raudzes turnīrā, jo pirms nedēļas viņa bija labākā Madrides WTA "Premier" sacensībās.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko piedzīvoja zaudējumus Romas turnīra otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!