Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šī brīža Krievijas vadošā tenisiste Darja Kasatkina pirmdien publicētā intervijā atklājusi, ka ir homoseksuālas orientācijas un šobrīd ir attiecības ar sievieti.

Pasaules rangā 12. vietā esošā Kasatkina intervijā ar Krievijas blogeri Vitju Kravčenko stāstīja, ka viņa sapratusi, ka "dzīvot skapī" ir neiespējami. Tenisiste sociālajā tīklā "Instagram" publicējusi fotogrāfijas kopā ar savu dzīvesbiedreni, daiļslidotāju Natāliju Zabijako, kura dzimusi Igaunijā, bet tagad pārstāv Kanādu.

25 gadus vecā Kasatkina arī kritizēja Krievijas attieksmi pret homoseksualitāti un ierobežojumus lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) tiesībām. "Tik daudzas tēmas Krievijā ir tabu. Priekšstats, ka kāds vēlas kļūt par geju ir smieklīgs," teica Kasatkina.

"Padomājiet, ja tā būtu izvēle, tad neviens neizvēlētos būt homoseksuāls. Kāpēc padarīt savu dzīvi grūtāku, īpaši jau Krievijā. Kāda no tā jēga?" viņa turpināja.

2013. gadā Krievijā pieņēma tā saukto "geju propagandas" likumu, kas aizliedz nepilngadīgo vidū īstenot aktivitātes, kas atbalsta "netradicionālas seksuālas attiecības". Kasatkina intervijā, kas filmēta Barselonā, teica, ka viņa nekad nevarētu turēt savas draudzenes roku Krievijā.

"Dzīvot skapī ir neiespējami. Tas ir smagi un bezjēdzīgi. Dzīvot mierā ar sevi ir vienīgā lieta, kas ir svarīga," viņa turpināja. Kasatkinu "iznākt no skapja" iedvesmoja Krievijas futboliste Nadja Karpova, kura arī pagājušajā mēnesī atzina, ka ir homoseksuālas orientācijas.

Karpova un cita tenisiste Amanda Aņisimova pauda atbalstu Kasatkinai par viņas soli.

Kasatkina arī pieprasīja pārtraukt karu Ukrainā, jo "šis konflikts esot pilnīgs murgs". Viņa ar asarām acīs atzina, ka pēc visa intervijā pateiktā viņa baidās atgriezties Krievijā.

Krievijas pilsētā Toljati dzimusī Kasatkina šosezon sasniedza "French Open" pusfinālu, bet kopumā viņa četras reizes uzvarējusi WTA vienspēļu turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!