Foto: Reuters/Scanpix
Vadošie ATP tenisisti piesolījuši sarīkot streiku, ja ATP un Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) nepiekritīs nākamgad samazināt turnīru skaitu kalendārā, ziņo ārzemju mediji.

Nākamnedēļ pirms Šanhajas "Masters" turnīra spēcīgākie pasaules tenisisti gatavojas tikties, lai apspriestu iespējamā streika norisi, protestējot pret, viņuprāt, pārāk saspringto sezonas kalendāru.

"Esmu runājis ar vairākiem spēlētājiem, kuri izteikušies, ka nebaidās [streikot]," intervijā BBC izteicies britu tenisists Endijs Marejs. "Cerēsim, ka tik tālu nenonāks, jo esmu pārliecināts, ka visu varēsim apspriest."

Šanhajā notiks arī sportistu tikšanās ar federācijas un asociācijas pārstāvjiem, kurā tenisisti nodos sarakstu ar savām prasībām. Nepanākot vienošanos, sportisti ir piedraudējuši izstāties no abām organizācijām un nepiedalīties to rīkotajos turnīros.

Virkne tenisistu izteikušies, ka vēloties sezonas laikā vismaz divas trīs brīvas nedēļas, kā arī pakāpeniski samazināt turnīru skaitu, jo lielā slodze noved pie noguruma, traumām un liedz pilnvērtīgi sagatavoties nākamajai spēlei un turnīram. Kā piemērs ticis piesaukts šāgada "US Open", no kura daudzi sportisti izstājās, savainojumu dēļ nepabeidzot spēles, bet citi, kā Rafaels Nadals, uzreiz pēc turnīra pievienojās savu valstu izlasēm dalībai Deivisa kausa mačos.

Runas par turnīru skaita samazināšanu ir izskanējušas arī iepriekš, taču pirmo reizi tenisisti ir piedraudējuši ar tik radikālu soli kā streiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!