Foto: EPA/Scanpix/LETA
Trīs pasaules sieviešu tenisa ranga pirmā piecinieka tenisistes čehiete Karolīna Pliškova, rumāniete Simona Halepa un ukrainiete Jeļina Svitoļina ceturtdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu.

Turnīrā ar otro numuru izsētā Pliškova otrās kārtas cīņā ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja vācieti Lauru Zīgemundi, kura reitingā ieņem 72. vietu. Trešajā kārtā viņai pretī stāsies krieviete Anastasija Pavļučenkova (WTA 30.).

Savukārt turnīrā ar ceturto numuru izsētā Halepa ar 6-2, 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Herietu Dārtu (WTA 173.). Rumānijas pārstāvei nākamajā kārta pretī stāsies Kazahstānas tenisiste Jūlija Putinceva (WTA 38.).

Nīderlandiete Kiki Bertensa, kas turnīrā izlikta ar devīto numuru`, ar rezultātu 6-3, 7-5 apspēlēja mājinieci Arinu Rodionovu, kura pasaules rangā ieņem 163. vietu un sacensībās piedalās ar speciālo ielūgumu. Trešajā kārtā nīderlandietei jātiekas ar vēl vienu Kazahstānas pārstāvi Zarinu Dijasu, kura pasaules rangā ir 73. vietā.

Pagaidām tikai uzvaras izcīnījusi arī vāciete Angelika Kerbere, kas Melburnā izsēta ar 17. numuru. Viņa ar 6-3, 6-2 pieveica vēl vienu mājinieci ar speciālo ielūgumu Priscillu Honu (WTA 139.). Trešajā kārtā vācietei jātiekas ar itālieti Kamilu Džordži (WTA 102.), kas no turnīra lika izstāties divkārtējai "Grand Slam" turnīru uzvarētājai krievietei Svetlanai Kuzņecovai (WTA 53.), pretinieci pieveicot ar rezultātu 6-3, 6-1.

Otro kārtu pārvarējusi arī Igaunijas tenisiste Anete Kontaveita, kura Austrālijā izlikta ar 28. numuru. Viņa ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-1 uzvarēja spānieti Sāru Soribesu Tormo (91.). Trešajā kārtā viņas pretiniece būs Ostapenko pāridarītāja šveiciete Belinda Benčiča, kura Melburnā startē ar sesto numuru.

Turnīrs gan vienspēlē, gan dubultspēlē beidzies Anastasijas Sevastovas pāridarītājai mājiniecei Ajlai Tomļanovičai (WTA 52.). Viņu ceturtdien vienspēļu turnīra otrajā kārtā ar 6-3, 3-6, 6-3 pieveica spāniete Garvinje Mugurusa (WTA 32.). Jau ziņots, ka no dubultspēļu sacensībām Tomļanovičai un grieķietei Marijai Sakari ceturtdien nācās izstāties pirmajā kārtā pēc zaudējuma turnīra sestajam duetam Latvijas tenisistei Jeļenai Ostapenko kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski 5-7, 3-6.

Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem 45. vietu, ceturtdien vienspēļu otrajā kārtā ar rezultātu 5-7, 5-7 piekāpās Benčičai, kura atrodama pasaules ranga septītajā pozīcijā. Apstājoties otrajā kārtā, Ostapenko vienspēļu turnīru noslēdza ar 70 WTA ranga punktiem.

Pirmajā kārtā ar 31. numuru turnīrā izliktā Sevastova ar 1-6, 1-6 zaudēja Tomļanovičai. Par zaudējumu pirmajā kārtā Sevastova vienspēļu turnīru noslēdza ar 10 WTA ranga punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!