Foto: AP/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā pēc 14 gadu pārtraukuma otrdien, 24. janvārī, iekļuva amerikāniete Venusa Viljamsa, kura pusfinālā tagad tiksies ar savu tautieti, "Australian Open" sensāciju sarūpētāju Koko Vandeveju.

Venusa Viljamsa turnīrā izlikta ar 13. numuru, un ceturtdaļfinālā 36 gadus vecā amerikāniete ar 6-4, 7-6 (7:3) pārspēja krievieti Anastasiju Pavļučenko. Venusa Viljamsa nekad nav triumfējusi Melburnas kortos, bet viņas labākais sasniegums "Australian Open" ir 2003. gada fināls, kurā viņa piekāpās savai māsai Serēnai.

Cīņā par vietu finālā Venusa Viljamsa tiksies ar 25 gadus veco Vandevegi, kura ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-0 pieveica turnīra septīto numuru Harvini Mugurusu, kas pirms tam sagādāja zaudējumu Anastasijai Sevastovai. Spāniete ir Vandevejas kārtējais "upuris", jo pirms tam amerikāniete no "Australian Open" izslēdza pērnā gada čempioni un pasaules ranga līderi Angeliku Kerberi.

Sieviešu vienspēļu turnīra pārējās divas pusfināla dalībnieces kļūs zināmas trešdien, kad Serēna Viljamsa tiksies ar Džoanu Kontu, bet Jeļenu Ostapenko pievārējusī Karolīna Pliškova spēlēs pret horvātieti Mirjanu Lučiču-Baroni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!