Foto: AFP/Scanpix

Uzvaru Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra trešās kārtas mačā sestdien izcīnīja brits Endijs Marejs.

Ar ceturto numuru izliktais Marejs, kuram pirmajās turnīra spēlēs acīmredzami traucēja savainojums, aizvadītajā mačā ar 6-3, 6-4, 6-4 pārspēja kolumbieti Santjago Hiraldo.

Lai arī iepriekšējās cīņās Marejs regulāri lūdza pēc mediķu palīdzības, šoreiz brits izskatījās pilnībā atkopies, kontrolējot cīņas gaitu.

Pagājušajā gadā Marejs tika līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam. Zīmīgi, ka brits "Grand Slam" turnīros pusfinālā spēlējis deviņas reizes, taču līdz finālam ticis tikai trīs reizes, allaž gan tajos piedzīvojot zaudējumus.

Ceturtajā kārtā Mareja pretinieks būs vācietis Tomijs Hāss vai mājinieks Rišārs Gaskē, kurš izlikts ar 17.numuru.

Citviet trešo kārtu sestdien pārvarēja arī ar sesto numuru izliktais spānis Davids Ferrers, kurš ar 6-0, 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja turnīra 27.raketi krievu Mihailu Južniju, kā arī ar astoto numuru izliktais serbs Janko Tipsarevičs, kurš ar 6-3, 7-5, 6-4 pārspēja mājinieku Žiljēns Beneto. Francūzis turnīrā bija izlikts ar 29.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!