Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules vadošie un atpazīstamākie tenisisti veltījuši iedvesmojošu sveicienu britam Endijam Marejam, kurš pirmdien, iespējams, aizvadīja savu pēdējo spēli lieliskajā karjerā.

Marejs pirmdien Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā pret spāni Roverto Bautistu-Agutu atspēlējās pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem, tomēr salūza piektajā un zaudēja ar 4-6, 4-6, 7-6 (7:5), 7-6 (7:4), 2-6. Pirms tam Marejs apliecināja, ka "Australian open", visticamāk, būs viņa pēdējais turnīrs karjerā, lai gan viņš cer iziet kortā vasarā prestižajā Vimbldonas čempionātā savu līdzjutēju priekšā.

"Domāju, ka būs viegli atvadīties. Paldies visiem līdzjutējiem, kas tādā kuplā pulkā apmeklēja manu spēli. Ja šī bija mana pēdējā spēle Melburnā, tad varu teikt, ka atdevu visus 100% un labi nospēlēju. Roberto malacis, labi nospēlēja. Paldies visiem – manai komandai, ģimenei un visiem, kas atbalstījuši visas karjeras laikā," sacīja 31 gadu Marejs.

Marejs jau ilgstoši nespēj pilnvērtīgi atgriezties pasaules tenisa tūrē, saskaroties ar gūžas problēmām. Tagad britu tenisistam ir jāizlemj – veikt operāciju jau tagad vai arī censties koncentrēties iespējamam startam Vimldonā, kur varētu emocionāli atvadīties no tenisa. Ja Marejs izdomās veikt operāciju, ārsti negarantē, ka viņš vispār varētu atgriezties tenisā.


Pēc Mareja izstāšanās no "Australian Open" turnīra rīkotāji izplatīja emocionālu video, kur pasaules vadošie tenisisti velta pateicības vārdus Marejam.

"Man noveicās, ka izdevās spēlēt pret daudziem izciliem tenisistiem – Rafa, Novāk, Rodžer! Es cienu visus savus pretiniekus. Ceru, ka līdzjutēji mūs atcerēsies vienmēr. Paldies par šo video sveicienu, jūtos aizkustināts," vēlāk šo video komentēja Marejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!