Prestižais Vimbldonas tenisa čempionāts pirmdien iesākās ar vairāku favorītu izstāšanos, un jau pirmajā kārtā zaudējumus piedzīvoja tādi tenisisti kā Naomi Osaka, Venusa Viljamsa, Alesandrs Zverevs un Stefanos Cicips.

Jau vēstīts, ka pasaules otrā rakete sieviešu tenisā Naomi Osaka ar rezultātu ar 6-7 (4:7), 2-6 piekāpās Kazahstānas tenisistei Jūlijai Putincevai, kura reitingā ieņem 39.vietu. Japāniete pēc spēles neslēpa, ka viņa pēc šādas neveiksmes vēlas raudāt.

Venusa Viljamsa sensacionāli ar ar 4-6, 4-6 piekāpās 15 gadus vecajai amerikānietei Korī Gofai, kura rangā ir vien 313.pozīcijā. Gofa jau pirms šī mača iegāja Vimbldonas čempionāta vēsturē kā jaunākā sportiste, kura kvalificējusies pamatturnīram.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja pasaules ranga piektais numurs Aleksandrs Zverevs no Vācijas. Viņš ar 6-4, 3-6, 2-6, 5-7 piekāpās čeham Jirži Veselijam (ATP 124.). Pirmajā mačā zaudēja arī ranga sestais numurs Stefans Cicips, grieķim ar rezultātu 4-6, 6-3, 4-6, 7-6 (10:8), 3-6 atzīstot itāļa Tomasa Fabiāno (ATP 89.) pārākumu.

Pērnā gada čempions Novāks Džokovičs ar 6-3, 7-5, 6-3 pārspēja vācieti Filipu Kolšreiberu, kurš ATP rangā ir 57.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!