Foto: Reuters/Scanpix

2016.gada Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtās kārtas spēlē zaudējumu piedzīvoja bijušais turnīra čempiona Stens Vavrinka no Šveices.

Ar ceturto numuru izliktais Vavrinka ceturtās kārtas cīņā piecos setos ar rezultātu 4-6, 3-6, 7-5, 6-4, 3-6 piekāpās Kanādas sportistam Milošam Raoničam, kurš izlikts ar 13. numuru.

Raoničs pirmā seta devītajā geimā "lauza" Vavrinkas servi, kas ļāva izvirzīties vadībā mačā. Otrajā setā Vavrinkam izdevās "breiks", taču pēc tam viņš zaudēja četros geimos pēc kārtas, visā spēlē nonākot iedzinējos ar divu setu deficītu. Trešajā setā Vavrinkam 11. geimā izdevās "lauzt" pretinieka servi un samazināt mača deficītu, bet mača turpinājumā šveicietis izlīdzināja spēles rezultātu.

Mača liktenis izšķīrās piektajā setā. Raoničs bija atguvies pēc neveiksmēm iepriekšējos setos un darbojās pārliecinošāk, un sestajā geimā kanādietis bija nobreikojis Vavrinku. Raoničam bija mačbumba pie Vavrinkas serves, bet to viņš nerealizēja. Pēc tam savā serves geimā mača uzvarētājs kļuva zināms.

Raoničs "Australian Open" ceturtdaļfinālā spēlēs sacentīsies ar Gaelu Monfīsu, kurš trešajā kārtā ar 7-5, 3-6, 6-3, 7-6 (7:4) pieveica Andreju Kuzņecovu no Krievijas.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasniedza arī turnīra otrā rakete, brits Endijs Marejs, kurš ar rezultātu 6-4, 6-4, 7-6 (7:4) pārliecinoši pārspēja Kanādas pārstāvi Bernardu Tomiču, kurš bija izlikts ar 16. numuru.

Vēl vienā ceturtās kārtas spēlē ar astotu numuru izsētais Davids Ferers no Spānijas ar 6-4, 6-4, 7-5 uzvarēja Džonu Isneru (10). Ceturtdaļfinālā Ferers spēkosies ar Mareju.

Tikmēr sieviešu vienspēļu turnīrā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Viktorija Azarenka, kura ceturtās kārtas spēlē 6-2, 6-4 pārspēja Barboru Stricovu no Čehijas. Ceturtdaļfinā ar 14. numuru izliktā baltkrieviete spēkosies ar Angeliku Kerberi no Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!