Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas spēlēs vietējā tenisiste Serēna Viljamsa (WTA 8.) ar 6-1, 6-1 sakāva sev parocīgo pretinieci Mariju Šarapovu (WTA 87.) no Krievijas, bet vīriešu pamatturnīrā Rodžers Federers (ATP 3.) zaudēja vienu setu pret indieti Sumitu Nagalu (ATP 190.), spēlē uzvarot ar rezultātu 4-6, 6-1, 6-2, 6-4.

37 gadus vecajai Viljamsai bija nepieciešamas tikai 59 minūtes, lai 19. reizi pēc kārtas pieveiktu Šarapovu. Tādējādi ASV tenisiste sekmīgi uzsākusi ceļu pēc sava 24. "Grand Slam" titula, kas viņai ļautu sasniegt vistitulētāko sieviešu tenisisti – Mārgaritu Kortu no Austrālijas.

Viljamsas atgriešanās "US Open" bija arī zīmīga saistībā ar pagājušā gada finālu, kurā viņa nodēvēja spēles paaugstinājuma tiesnesi Karlosu Ramosu par meli. Šogad soģis vairs netiesās nevienu māsu Viljamsu spēli, bet pati tenisiste, taujāta par šo lēmumu, izvairījās no jautājuma un atbildēja, ka Ramosu viņa nepazīstot, vēsta BBC.

Savukārt problēmas Rodžeram Federeram sagādāja kvalifikācijas turnīru pārvarējušais Sumits Nagals, kurš pirmo reizi spēlēja "Grand Slam" pamatturnīrā. 22 gadus vecais indietis piespieda Federeram uz laukuma pavadīt divas stundas un 30 minūtes, šveicietim uzvarot vien četros setos.

Vairāki pārsteigumi varēja nobriest arī dāmu vienspēļu turnīrā. Pasaules otrā rakete Ešlija Bārtija no Austrālijas vien ar 1-6, 6-3, 6-2 spēja pieveikt Zarinu Dijasu (WTA 80.) no Kazahstānas.

Trešajā vietā rangā esošā čehiete Karolīna Pliškova pamatīgi nopūlējās pret tautieti Terēzu Martincovu (WTA 138.), uzvarot vien ar 7-6 (8:6), 7-6 (7:3). Abas tenisistes zaudēja pa sešiem savas serves geimiem.

Taču no turnīra jau izkritusi bijusī pasaules pirmā rakete Angelika Kerbere (WTA 14.), kura atzina Francijas pārstāves Kristinas Mladenovičas (WTA 54.) pārākumu ar 5-7, 6-0, 4-6. Tādējādi vāciete nespēs atkārtot 2016. gadā Ņujorkā izcīnīto uzvaru "US Open" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!