Foto: Reuters/Scanpix

Par šī gada pasaules čempioniem tenisā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) vērtējumā jau otro gadu pēc kārtas trešdien nosaukti amerikāniete Serēna Viljamsa un serbs Novāks Džokovičs.

Šo titulu ITF piešķir, balstoties uz tenisistu sniegumu konkrētā gada turnīros.

Viljamsa šo titulu iegūst jau ceturto reizi, bet Džokovičs pie šī goda ticis trešo reizi pēc kārtas.

Viljamsa šosezon atguva WTA vienspēļu ranga līderpozīciju, kļūstot par gados vecāko pirmo raketi vēsturē. 32 gadus vecā tenisiste šogad uzvarēja 78 no 82 vienspēļu mačiem, turklāt ieguva 11 WTA titulus, kas ir viņas labākais karjeras rādītājs.

Šosezon Viljamsai izdevās uzvarēt divos augstākā kaluma - "Grand Slam" - turnīros Francijā un ASV, tāpat amerikāniete triumfēja šīs sezonas noslēguma turnīrā.

Tikmēr Džokovičs šosezon uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā, tāpat iekļuva finālā Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā, bet izstājās pusfinālā Francijas atklātajā turnīrā. 26 gadus vecais serbs šosezon izcīnīja septiņus titulus, gūstot panākumu arī sezonas noslēguma turnīrā. Tāpat Džokovičs palīdzēja Serbijas izlasei iekļūt Deivisa kausa izcīņā.

Džokovičs pasaules rangā šobrīd atrodas otrajā vietā aiz spāņu tenisista Rafaela Nadala, kurš pēc savainojuma izārstēšanas arī aizvadīja teicamu sezonu.

Jau vēstīts, ka Viljamsa tika atzīta arī par šī gada labāko tenisisti Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) vērtējumā.

Tikmēr jau desmito reizi pēdējo 11 gadu laikā par pasaules čempioniem vīriešu dubultspēlēs nosaukti amerikāņu dvīņubrāļi Bobs un Maiks Braieni, savukārt sievietēm šo godu izpelnījās itālietes Sāra Erani un Roberta Vinči, kurām tas izdevies otro gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!