Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien, 1. jūlijā, Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā ar rezultātu 3-6, 6-1, 6-1 pārspēja rumānieti Irinu-Kamēliju Begu.

Turnīrā ar 12. numuru izliktā Ostapenko turnīra ceturtajā kārtā spēkosies ar grieķietes Marijas Sakari, kurai piešķirts piektais numurs, un Tatjanas Marijas no Vācijas pāra uzvarētāju.

Spēles pirmajā setā abas tenisistes spēkojās diezgan līdzīgi un ātri apmainījās ar uzvarētiem pretinieces serves geimiem. Tomēr Begu pirmā seta otrajā pusē ar teicamu servēšanu izsita Latvijas sportisti no ritma, kas ļāva uzvarēt pirmo setu.

Taču uz otro setu Ostapenko laukumā devās apņēmīgi noskaņota. Begu nosargāja savu servi, bet turpinājumā Ostapenko uzvarēja sešus geimus pēc kārtas, uzvarot otro setu, taču viņas izrāviens turpinājās arī trešajā setā, kad viņa panāca 3-0. Rumānietes mēģinājums atgriezties cīņā piedzīvoja neveiksmi, un viņa izstājās no turnīra.

Abām tenisistēm WTA līmenī šī bija otrā savstarpējā spēle, uzvaras tagad abām dalot uz pusēm. Ostapenko pasaules rangā ieņem 17. pozīciju, bet Begu atrodama 43. vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!