Foto: Reuters/Scanpix

Neveiksmi Austrālijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra trešajā kārtā sestdien piedzīvoja ar ceturto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova.

Divkārtējā Vimbldonas čempionāta uzvarētāja ar rezultātu 4-6, 5-7 piekāpās 19 gadus vecajai amerikānietei Medisonai Kīzai.

Pēc uzvarēta pirmā seta otrajā izšķirošo breiku amerikāniete ieguva desmitajā geimā un brīdi vēlāk varēja gavilēt par panākumu.

Kvitova 2012.gadā Melburnas turnīrā sasniedza pusfinālu, bet trešā kārta bija trešais augstākais rezultāts viņas karjerā. Pērn čehiete jau pirmajā kārtā sensacionāli zaudēja Luksikai Kumhumai no Taizemes.

Astotdaļfinālā Kīza spēkosies ar citu amerikānieti Medisonu Brenglu, kura sestdien ar 6-3, 6-2 pieveica vēl vienu ASV tenisisti Koko Vandeveiju.

Gan Kīza, gan Brengla "Grand Slam" sacensību ceturto kārtu sasniegušas pirmoreiz karjerā.

Tāpat astotdaļfinālu sasniegušas arī slavenās amerikāņu māsas Serēna un Venusa Viljamsa. Pasaules ranga līdere un pieckārtējā Melburnas čempione S.Viljamsa ar 4-6, 6-2, 6-0 sestdien pieveica ar 26.numuru izlikto ukrainieti Jeļinu Svitoļinu un nākamajā kārtā spēkosies ar spānieti Garvinu Mugurusu, kurai ir 24.numurs. Mugurusa sestdien ar 6-3, 4-6, 6-0 apspēlēja šveicieti Tīmeju Bačinski. Tikmēr pieredzējušā Venusa Viljamsa ar 4-6, 7-6 (7:3), 6-1 apspēlēja itālieti Kamilu Džordži.

Nākamajā kārtā ar 18.numuru izliktā Venusa Viljamsa tiksies ar pasaules sesto raketi Agņešku Radvaņsku no Polijas, kura ar 6-0, 7-5 pārspēja amerikānieti Varvaru Ļepčenko. Venusa Viljamsa "Grand Slam" sacensību otro nedēļu sasniegusi pirmoreiz kopš 2011.gada Vimbldonas sacensībām.

Pēc neveiksmīgas pagājušās sezonas uzvaru sēriju turpina divkārtējā Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kura ar 6-4, 6-4 apspēlēja ar 25.numuru izlikto Barboru Zahlavovu Stricovu no Čehijas. Astotdaļfinālā viņai pretī stāsies slovākiete Dominika Cibuļkova, kura izlikta ar 11.numuru un sestdien ar 7-5, 6-2 apspēlēja francūzieti Alizē Kornē.

Tikmēr vīru turnīrā sestdien lieli pārsteigumi netika fiksēti.

ATP ranga līderis un četrkārtējais sacensību uzvarētājs Novāks Džokovičs no Serbijas ar 7-6 (10:8), 6-3, 6-4 pieveica ar 31.numuru izlikto spāni Fernando Verdasko un tagad viņu sagaida spēkošanās ar Žilu Milleru no Luksemburgas, kurš ar 7-6 (7:4), 7-6 (8:6), 6-4 pieveica ar 19.numuru izlikto amerikāni Džonu Isneru.

Ar ceturto numuru izliktais pērnais sacensību čempions Stans Vavrinka no Šveices ar 6-4, 6-2, 6-4 uzveica somu Jarko Nieminenu un tagad sacentīsies ar spāni Giljermo Garsiju-Lopesu, kurš ar 6-2, 6-4, 6-4 uzvarēja kanādieti Vaseku Pospisilu.

Tomēr uzvaru guva labākais kanādietis Milošs Raoničs, kurš izlikts ar sesto numuru un ar 6-4, 6-3, 6-3 apspēlēja vācieti Benjaminu Bekeru. Nākamajā kārtā viņam pretim stāsies ar 12.numuru izliktais spānis Felisiano Lopess, kurš ar 7-6 (8:6), 6-4, 7-6 (7:3) pieveica poli Ježiju Janoviču.

Vienā no dramatiskākajiem dueļiem ar devīto numuru izliktais Davids Ferrers no Spānijas ar 6-2, 7-5, 5-7, 7-6 (7:4) uzveica francūzi Žilu Simonu, kuram bija 18.numurs. Trešajā setā Ferrers servēja par uzvaru mačā pie rezultāta 5-4, bet uzvaru nenoturēja. Pēc tam ceturtajā setā viņš bija vadībā pat ar 5-1, tomēr vadību atkal nenoturēja, bet taibreikā tomēr bija labāks.

Nākamajā kārtā Ferrers spēkosies ar japāni Kei Nišikori, kurš izlikts ar sesto numuru un ar 6-7 (7:9), 6-1, 6-2, 6-3 pārspēja amerikāni Stīvu Džonsonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!