Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vimbldonas turnīra organizatori turpina sarunas ar Lielbritānijas valdību jautājumā par Krievijas un Baltkrievijas tenisistu piedalīšanos šī gada turnīrā.

Mediji vēsta, ka vīriešu tenisa otrajai raketei Daniilam Medvedevam, iespējams, tiks aizliegts piedalīties turnīrā, baidoties no tā, ka viņa uzvara varētu tikt izmantota Krievijas propagandā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krievijas un Baltkrievijas sportistiem ir atļauts piedalīties ATP, WTA un ITF turnīros ar nosacījumu, ka viņi to dara zem neitrāla karoga un bez himnas atskaņošanas.

Vimbldonas turnīra rīkotājiem, iespējams, tiks atļauts ieviest aizliegumu attiecīgo valstu sportistiem bez juridisku seku riska.

Organizatori pašlaik sazinās ar vairākām valsts iestādēm, valdību un Lielbritānijas Tenisa asociāciju par lēmuma pieņemšanu pirms turnīra pieteikšanās termiņa.

"Mēs esam ņēmuši vērā Lielbritānijas valdības norādījumus par Krievijas un Baltkrievijas sportistu uzturēšanos sporta pasākumos. Šī joprojām ir aktuāla problēma, un turpinām sarunas ar valdību un tenisa pārvaldes institūcijām. Savu lēmumu plānojam paziņot maija vidū pirms termiņa beigām," vēstījumā ziņoja "All England Club".

Vimbldonas turnīrs notiks no 27. jūnija līdz 10. jūlijam.

Lielbritānijas sporta ministrs Naidžels Hadlstons bija ierosinājis Krievijas un Baltkrievijas sportistiem pierādīt savu neitralitāti, kā arī, ka viņi nesaņem atbalstu vai naudu no Putina vai Krievijas režīma.

"US Open" čempions Daniils Medvedevs no Krievijas ir visslavenākais šo valstu sportists. Viņa tautietis Andrejs Rubļovs rangā atrodas astotajā vietā, kamēr Karens Hačanovs un Aslans Karacevs attiecīgi atrodas 24. un 31. vietā. Baltkrievs Iļja Ivaška ieņem 42. vietu.

Sieviešu tenisā baltkrievietes Arina Sabaļenka un Viktorija Azarenka atrodas ranga pirmajā piecdesmitniekā, tāpat kā Krievijas pārstāves Anastasija Pavļučenkova, Veronika Kudermetova, Darja Kasatkina un Ludmila Samsonova.

Kad pagājušajā mēnesī sporta ministram Hadlstonam tika vaicāts, vai Medvedevam tiktu atļauts piedalīties Vimbldonas turnīrā, viņš to kategoriski noliedza.

"Nevienam zem Krievijas karoga nedrīkst ļaut spēlēt. Mums ir nepieciešama garantija, ka sportisti nav Putina atbalstītāji. Mēs apsveram, kādas prasības mums būs nepieciešamas," sacīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!