Foto: F64

Latvijas tenisiste Daniela Vismane otrdien ar uzvaru debitēja WTA sērijas pamatturnīrā, gūstot panākumu turnīrā Francijas pilsētā Anžē.

Anžē risinās "WTA 125" sērijas turnīrs, kurā 21 gadu vecā Vismane pārvarēja kvalifikācijas kārtu. Pamatturnīrā viņai bija paredzēta cīņa ar Ukrainas tenisisti Dajanu Jastremsku, kura turnīrā izsēta ar astoto numuru un WTA rangā ieņem 100.vietu, tomēr ukrainiete atsauca savu dalību. Tāpēc par Vismanes pretinieci kļuva kvalifikācijā zaudējušā itāliete Martina di Džuzepe.

Vismane WTA līmenī debitēja ar uzvaru, divu stundu un 10 minūšu laikā di Džuzepi pārspējot ar 7-6 (7:5), 2-6, 6-1.

Pirmajā setā latviete atspēlēja breika deficītu, no rezultāta 2-4 panākot 6-6, bet ļoti līdzīgā cīņā taibreikā pie rezultāta 5:5 Vismane guva divus punktus un uzvarēja pirmo setu. Arī otrajā setā di Džuzepe lauza Vismanes sevi, bet šoreiz latviete nespēja atspēlēties. Itāliete palielināja savu pārsvaru setā un pagarināja cīņu.

Vimane trešajā setā kortā izgāja noskaņota uzvarēt, un viņa uzvarēja piecus geimus pēc kārtas. Brīdi vēlāk viņa jau servēja par uzvaru spēlē, un ar trešo piegājienu noslēdza maču.

WTA rangā Vismane ierindojas 305. vietā, bet di Džuzepe ieņem 278. pozīciju. Uzvara pirmajā kārtā Latvijas tenisistei nākamajā nedēļā WTA rangā ļaus pakāpties aptuveni uz 280. pozīciju

Otrajā kārtā Vismanes pretiniece būs WTA ranga 165. vietā esošā Vitālija Djačenko no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!