Foto: F64
Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Liepājas W-60 turnīra vienspēļu pirmās kārtas mačus trešdien nepabeidza mājinieces Daniela Vismane un Darja Semeņistaja, bet zaudējumu cieta Elza Tomase, tādējādi pamatturnīrā kā vienīgā pašmāju pārstāve palikusi Beatrise Zeltiņa.

Ar astoto numuru izliktā Daniela Vismane (WTA 267.) pirmajā kārtā ar pie rezultāta 6-3, 3-6, 4-5 (0:40) izstājās no mača ar Lietuvas tenisisti Klaudiju Bubelīti (WTA 1249.), kura pārvarēja kvalifikāciju.

Trešajā setā Vismane bija vadībā ar 4-2 un 30:0, tomēr turpinājumā zaudēja trīs geimus pēc kārtas un pie rezultāta 4-5 un 0:40 spēli nepabeidza. Vismane trešajā setā neveiksmīgi nokrita un samežģīja potīti.

Tikmēr Tomase, kura nav atrodama WTA rangā un kurai tika piešķirts īpašais ielūgums, ar 3-6, 4-6 piekāpās turnīra ceturtajai raketei Kurumi Narai no Japānas (WTA 245.), kura 2014.gadā izcīnīja savu vienīgo WTA titulu un rangā sasniedza 32.pozīciju. Otrajā setā Latvijas tenisiste bija vadībā ar 4-0.

Savukārt Semeņistaja (WTA 275.) tikās ar itālieti Andželiku Moratelli (WTA 439.) un trešajā setā pie kopējā rezultāta ar 4-6, 7-6 (7:3), 1-4 izstājās.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Latvijas tenisistes izcīnīja pa vienam pasaules ranga punktam.

Jau ziņots, ka pirmdien kvalifikāciju neizdevās pārvarēt Margaritai Ignatjevai, Annai Ozerovai, Elizabetei Kļavinskai un Elizabetei Brutānei.

Otrdien vienspēlēs otro kārtu sasniedza Beatrise Zeltiņa, kura ar 6-4, 6-4 pārspēja savu tautieti Patrīciju Špaku.

Tomase un Špaka trešdien dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 uzveica lietuvietes Bubelīti un Patrīciju Baukšti. Abiem duetiem ir rīkotāju speciālais ielūgums.

Otrajā kārtā viņām bija jātiekas ar turnīra ceturtajām raketēm Vismani un Semeņistaju, bet, tā kā Latvijas vadošā dueta tenisistes izstājušās no sacensībām, Tomase un Špaka iekļuvušas pusfinālā.

ITF W-60 kategorijas sacensības sievietēm "Liepaja Open" ar 60 000 ASV dolāru balvu fondu bija paredzēts no 22.maija līdz 29.maijam, taču Liepājas dome pieprasīja turnīra organizētājiem liegt tajā piedalīties Krievijas un Baltkrievijas tenisistēm, kuras startē kā neitrālās sportistes. Gadījumā, ja turnīra organizatori nebūtu gatavi šādam solim, sacensības Liepājā nenotiktu.

ITF, Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) un Sieviešu tenisa asociācija (WTA) ieņēmušas pozīciju, ka Krievijas un Baltkrievijas tenisisti var turpināt startēt profesionālajās vienspēļu un dubultspēļu sacensībās zem neitrāla karoga.

Liepājas W-60 turnīrs bija iecerēts kā augstākās raudzes ITF sacensības Eiropā Francijas atklātā čempionāta laikā.

Pirmās ITF mēroga sacensības Liepājā norisinājās 2020.gada janvārī, kad W-15 kategorijas turnīrs notika Liepājas Olimpiskā centra Tenisa hallē. Toreiz vienspēlēs uzvaras laurus plūca Elza Tomase.

Savukārt pērnvasar Jūrmalas parka tenisa kortos norisinājās augstākas raudzes - W-25 kategorijas sacensības, kurās uzvarēja Daniela Vismane. Šonedēļ notiekošās W-60 kategorijas tenisa sacensības sievietēm ir nākamais pakāpiens ITF tenisa sacensību hierarhijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!