Foto: F64
Latvijas tenisiste Daniela Vismane trešdien ar pārliecinošu uzvaru iesāka Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Liepājas W-25 vienspēļu pamatturnīru.

Organizatoru ielūgumu saņēmusī Vismane (WTA 486.) pirmajā kārtā ar 6-0, 6-0 sagrāva zviedrieti Faniju Ostlundu (WTA 508.).

Par otrās kārtas sasniegšanu Vismane nopelnīja piecus WTA ranga punktus.

Dubultspēlē Vismane spēkosies kopā ar Patrīciju Špaku. Viņas saņēmušas organizatoru ielūgumu un pirmo spēli aizvadīs trešdien.

WTA rangā neesošā Špaka trešdien vienspēļu pirmajā kārtā ar 2-6, 6-3, 6-4 uzvarēja turnīra septīto numuru no Nīderlandes Sūzanu Lamensu (WTA 375.).

Par otrās kārtas sasniegšanu Vismane nopelnīja piecus WTA ranga punktus.

Pirms tam cita Latvijas tenisiste Kamilla Bartone uzvarēja Liepājas turnīra kvalifikācijas trešajā kārtā, iekļūstot pamatsacensībās. Ar ceturto numuru atlases turnīrā izliktā Kamilla Bartone (WTA 648.) trešdien ar 6-2, 6-3 apspēlēja baltkrievieti Katerinu Skačkovu (WTA 1246.).

Viņa dubultspēlē spēkosies kopā ar Jeļenu Maliginu no Igaunijas.

Tikmēr Sabīne Rutlauka dubultspēlē pirmajā kārtā pārī ar krievieti Jūliju Avdeveju ar 2-6, 6-2, 8:10 piekāpās Nīderlandes pārstāvei Merelai Hutai un beļģietei Magali Kempenai.

Rutlauka iepriekš nepārvarēja vienspēļu kvalifikācijas turnīra otro kārtu.

Otrdien Irina Kuzmina-Rimša un Rebeka Margareta Mertena piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas sacensību izšķirošajā jeb trešajā kārtā. Mertena pārī ar Elzu Tomasi piedalīsies dubultspēļu turnīrā, kur saņēmušas organizatoru īpašo ielūgumu.

Tikmēr ar Krievijas tenisisti Jūliju Avdejevu dubultspēlē spēkus apvienos Sabīne Rutlauka, kura zaudēja kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā.

Vēl no Latvijas tenisistēm kvalifikācijas otrajā kārtā apstājās Dārta Daļecka, Patrīcija Ungure-Rogozoveca, Elizabete Kļavinska un Anna Ozerova, bet pirmo kārtu nepārvarēja Amēlija Matjuņina, Debora Samanoviča, Anna Jakovļeva un Terēze Vēvere.

Pamatturnīrā vieta nodrošināta rīkotāju speciālos ielūgumus saņēmušajām Patrīcijai Špakai, Danielai Vismanei (WTA 486.) un Elzai Tomasei.

Visaugstāk WTA rangā no tenisistēm, kuras plāno spēlēt Liepājā, ir ar pirmo numuru izliktā Beļģijas sportiste Marina Zanevska (WTA 249.).

W-25 turnīrs Liepājā sākotnēji bija plānots janvārī, bet norisi izjauca valstī noteiktie Covid-19 ierobežojumi. Vēlāk sacensības bija plānotas pēc Billijas Džīnas Kingas kausa turnīra norises Jūrmalā, taču pēc tam nolemts turnīru aizvadīt pēc Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijas maču noslēguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!