Foto: AP/Scanpix

Bijusī WTA ranga līdere, dāniete Karolīnai Vozņacki pēc uzvaras Dubaijas WTA "Premier" turnīra pusfinālā pār Anastasiju Sevastovu atzina, ka Latvijas tenisiste bijusi "ļoti sarežģīta" pretiniece.

Kā ziņojām, Sevastova prestižā Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālā piektdien ar 3-6, 4-6 zaudēja Vozņacki.

"Viņa viennozīmīgi bija ļoti sarežģīta pretiniece. Zināju, ka būs grūti. Sevastova bieži maina tempu un mēģina lauzt ritmu. Biju apmierināta ar savu spēli. Centos turpināt spēlēt agresīvi un arī jaukt spēles ritmu," turnīra rīkotāji citē Vozņacki.

Finālā Vozņacki spēkosies ar ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kura pusfinālā ar 6-3, 7-6 (7:3) pārspēja WTA ranga vicelīdrei Angeliku Kerberi.

Par spīti neveiksmei pusfinālā Sevastova aizvadījusi lielisku turnīru un tagad nopelnījusi 350 WTA ranga punktus. Tas viņai nākamajā nedēļā ļaus sasniegt jaunu karjeras rekordu pasaules rangā, kas pašlaik ir 30 .vieta. Sportiste iekļūs starp ranga TOP 25 tenisistēm, bet Latvijas dāmu tenisa visu laiku augstākā vieta ir Larisas Neilandes 1988. gadā sasniegtā 13. pozīcija.

Sevastova līdz šim vēl nebija spēlējusi šādas raudzes turnīra pusfinālā.

Sevastova iepriekš Dubaijā 2010. un 2011. gadā bija aizkļuvusi līdz otrajai kārtai, bet pērn šajā nedēļā Dohā viņa pārvarēja kvalifikāciju un zaudēja pamatturnīra pirmajā kārtā, tāpēc šonedēļ sportistei bija jāaizstāv 30 WTA ranga punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!