Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Francijas atklātā tenisa čempionāta pirmo pusfinālistu otrdien, 31. maijā, kļuva Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs, kurš ceturtdaļfinālā aizraujošā duelī gandrīz trīs ar pusi stundu ilgā cīņā ar 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (9:7) pieveica jauno spāņu talantu Karlosu Alkarasu.

Tagad "French Open" pusfinālā Zverevu, kurš izlikts ar trešo numuru, gaida duelis pret kādu no "dūžiem" – Rafaelu Nadalu vai Novāku Džokoviču, kuri savu ceturtdaļfināla dueli aizvada otrdienas vakarā.

Zvereva un Alkarasa spēles pirmajā setā izšķirošs izrādījās piektais breiks. Spāņu tenisists savas serves geimā bija vadībā ar 30-0, tad atspēlēja divas breikbumbas, bet Zverevs ar trešo piegājienu lauza pretinieka serves geimu. Līdzīgi notikumi risinājās otrajā setā: Zverevs septītajā geimā ieguva vienīgās divas breikbumbas setā, pirmo neizmantoja, bet ar otro panāca 4-3 pa geimiem. Seta turpinājumā Vācijas tenisists nosargāja pārsvaru un panāca 2-0 pa setiem.

Trešajā setā Zverevs devītajā geimā neizmantoja iespēju lauzt pretinieka servi, bet spānis nākamajā geimā savu iespēju garām nelaida – Alkarass tika pie dubultās briekbumbas, kas bija arī dubultā setbumba, un jau pirmo no tām izmantoja, uzvarot setu ar 6-4.

Dramatiski risinājās ceturtais sets, kurā pirmajos astoņos geimos tenisisti nosargāja savas serves. Devītajā geimā Zverevs lauza pretinieka servi, bet nākamajā geimā Alkarass neļāva Zverevam pietuvoties uzvarai mačā un izlīdzināja cīņu setā. Tenisisti uzvarēja nākamos savas serves geimos, tādējādi nonākot pie "tie break". 13. geimā Alkarass neizmantoja setbumbu pie savas serves, tad atspēlēja mačbumbu, bet pēc brīža Zverevs ar izcili uzņemtu servi uzvarēja geimu, setu un maču.

Zverevs piekto reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" pusfinālā un otro reizi (arī otro gadu pēc kārtas) tas būs "Roland Garros" kortos. Pērn pusfinālā Zverevs piecu setu cīņā piekāpās grieķim Stefanaam Cicipam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!