Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Varšavā guva uzvaru pār Vācijas pāri, tādējādi kvalificējoties Pasaules tūres četru zvaigžņu posma izslēgšanas turnīram.

Cīņā par vietu izslēgšanas sacensībās Latvijas pāris Pļaviņš/Točs ar 2-0 (21:14, 21:10) pārliecinoši pārspēja vāciešus Maksu Becīnu/Jonatanu Erdmanu, kuri izsēti ar 31.numuru.

Pirmajā B grupas spēlē latvieši ar 1-2 (21:19, 16:21, 9:15) cieta neveiksmi pret amerikāņiem Teodoru Bruneru/Viljamu Pridiju, kuriem piešķirts 18.numurs.

Vadošajam Latvijas pludmales volejbola pārim Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam piektdien Varšavā neizdevās iegūt automātisku ceļazīmi uz Pasaules tūres četru zvaigžņu posma izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu.

Latvijas duets, kas sacensībās izlikts ar 12.numuru, pamatturnīra E apakšgrupas otrajā mačā ar rezultātu 0-2 (17:21, 13:21) diezgan pārliecinoši piekāpās krieviem Konstantīnam Semjonovam/Iļjam Ļešukovam, kuriem ticis piektais numurs.

Savukārt ceturtdien Latvijas sieviešu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka cieta zaudējumus abās grupu turnīra cīņās un sacensības noslēdza dalītā 25.vietā. Pirms tam viņas guva uzvaras abās spēlēs un pārvarēja kvalifikāciju.

Katrā no dzimumiem pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Polijā notiekošais posms ir pēdējais lielais turnīrs pirms pasaules čempionāta, kas notiks Hamburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!