Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins ceturtdien iekļuva Pekinas "Grand Prix" posma izslēgšanas turnīrā.

Mārtiņš Pļaviņš ar Jāni Šmēdiņu otro dienu iesāka ar uzvaru pār kanādiešiem Džošu Binstoku/Ričardu van Huizenu – 2-0 (21:11, 21:16), bet otrajā dienas mačā 37 minūtēs negaidīti tika galā ar spēcīgajiem brazīliešiem Marsio Araužu un Rikardu Košta Santušu , kuri šai turnīrā biaj izlikti ar trešo numuru, un pret latviešiem piedzīvoja pirmo zaudējumu. Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja brazīlieūs ar 2-0 (21:19, 21:16).

Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins turnīra otrajā mačā ceturtdien no rīta ar 0-2 (18:21, 18:21) piekāpās ar 12. numuru izliktajiem čehiem Premislam Kubulam/Petram Benešam, bet trešajā spēlē gandrīz stundu ilgā mačā Latvijas sportisti ar 2-1 (18:21, 21:17, 15:10) uzvarēja dāņus Bo Sēderbergu un Andresu Hoijeru, sagādājot dāņiem trešo zaudējumu trijās grupu turnīra spēlēs.

Tādējādi abi Latvijas pāri ir iekļuvuši turnīra izslēgšanas kārtā.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā dienā trešdien Pļaviņš/Šmēdiņš L grupas pirmajā mačā piekāpās šveiciešiem Bellagārdam/Hoišeram, bet Samoilovs/Sorokins N grupā uzvarēja vāciešus Korengu/Klempereru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!