Šobrīd labākais Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš trešdien nedevās uz Pasaules kausa izcīņas posmu Kanādas pilsētā Kvebekā, jo problēmas esot radušās Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic".

Trešdienas rītā Latvijas spēcīgākajam pludmales volejbola duetam bija paredzēts doties ceļā uz Kvebeku, kur šonedēļ risinās FIVB Pasaules kausa posms. "Air Baltic" avioreiss Rīga – Stokholma, tehnisku iemeslu dēļ, aizkavējās gandrīz par pusotru stundu, tādejādi sportisti nokavēja tālāko reisu, informē sportistu menedžeris Jānis Celmiņš.

"Četru stundu laikā aviokompānijas pārstāvji nespēja nodrošināt sportistu turpmāko ceļu uz Kvebeku," pauž Mārtiņš Pļaviņš.

Pļaviņš un Šmēdiņš visu dienu pavadīja Stokholmas lidostā, tomēr nekāds risinājums netika atrasts un sportisti nolēma atgriezties Latvijā. Līdz ar to Pasaules kausa posms Kvebekā Pļaviņam un Šmēdiņam ies secen.

Latvijas sportisti nu būs spiesti šķirties no paprāvas naudas summas, ap 3000 dolāru, kas ir sods par novēlotu atteikšanos no dalības turnīrā. Tāpat Jānim un Mārtiņam nu jāatvadās no iespējas cīnīties par svarīgiem reitinga punktiem dalībai Londonas Olimpiskajās spēlēs, kas, pēc viņu trenera Aigara Birzuļa domām, ir lielākais zaudējums no šā neveiksmīgā ceļojuma.

Savukārt lidkompānija "airBaltic" portālu "Delfi" informēja, ka aizkavētā Stokholma reisa pasažieriem bijis pietiekami daudz laika, lai pagūtu uz nākamo reisu uz Ameriku.

Šorīt "airBaltic" reisa BT 101 Rīga-Stokholma lidmašīna Arlandas lidostā tehnisku iemeslu dēļ ieradās ar vienas stundas un 16 minūšu kavēšanos, un nosēdās pl. 8.11 pēc vietējā laika.

"Reiss tika apkalpots 5. terminālī – tajā pašā, no kura pēc stundas (pl. 9.10) bija paredzēta izlidošana Latvijas pludmales volejbolistiem. Stokholmas lidostā vienas stundas laiks starp lidojumiem ir pietiekams, lai paspētu uz nākamo savienojuma lidojumu. Latvijas volejbolisti pēc savas iniciatīvas izlidošanas laiku no Stokholmas pārlika vēlāk uz 10:25," uzsver "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags. ""airBaltic" izsaka nožēlu, ka divas stundas un 14 minūtes Latvijas volejbolistiem nebija pietiekams laiks, lai paspētu uz savienojuma lidojumu."

Pēc atgriešanās mājās sportistu treneris Aigars Birzulis vortālam "Delfi Sports" pastāstīja par problēmas cēloņiem. "Viss sākās jau Rīgā - mums bija viena elektroniskā biļete visam maršrutam, līdz Kvebekai, bet "airBaltic" mūs "iečekoja" tikai līdz Stokholmai," stāsta treneris. "Tā kā relidmašīna Stohkolmā ielidoja ar kavēšanos, reģistrāciju uz nākamo lidojumu uz Ņujorku bijām nokavējuši, jo tā beidzās stundu pirms reisa. Centāmies uz vietas atrisināt šo situāciju, bet "airBaltic" pārstāvjiem tas neizdevās."

Sportisti ar treneri centās ar Rīgas ceļojumu aģentūru palīdzību rezervēt lidojumu ar nākamo reisu uz Ņujorku, kas bijis vēl pēc stundas, taču arī tas neizdevās.

Trešdien vakarā vēl arī nebija zināms, kur atrodas sportistu bagāža, jo to viņi Stokholmas lidostā nesaņēma. "Iespējams, tā jau ir Kvebekā un mūsu vietā spēlē," ironizēja treneris.

Pasaules kausa posmā Kvebekā piedalīsies tikai Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri uz Kanādu devās pirmdien.

Šī ir jau otrā reize šonedēļ, kad "airBaltic" problēmas iespaido sportistus - kā ziņots, Latvijas čempionvienībai futbolā "Skonto" pirmdien "airBaltic" problēmu dēļ neizdevās pilnā sastāvā doties uz Polijā paredzēto UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēli pret Krakovas "Wisla" komandu.

Lidojumam uz Poliju tika rezervētas 35 biļetes visai "Skonto" kluba delegācijai, tomēr septiņi cilvēki, tostarp arī vairāki vadošie spēlētāji, lidmašīnā neiekļuva.

Vēlāk gan izdevās rast risinājumu lidot ar nākamo reisu, un komanda vakara treniņā Krakovā piedalījās pilnā sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!