Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola izlase, kurā iekļauti arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, devusies ceļā uz Kontinentālo kausu, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Vīriešu izlases sastāvā A grupas sacensībās Izmirā par dalību finālā trenera Marko Solustri vadībā cīnīsies Samoilovs/Šmēdiņš un Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis.

Latvijas izlases, kura no pirmās kārtas sacensībām bija atbrīvota, iespējamie pretinieki būs Itālija, Ungārija, Turcija, Lietuva, Igaunija, Slovēnija, Anglija.

Dāmu konkurencē Latviju Austrijas pilsētā Bādenē pārstāvēs Anete Namiķe/Varvara Brailko un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa. Sieviešu izlasi vadīs Pēteris Plūme, bet viņam talkā nācis Rihards Finsters.

Latvijas izlases pretinieces Austrijā var būt Itālija, Vācija, Slovākija, Norvēģija, Ukraina, Austrija un Zviedrija.

Gan sieviešu, gan vīriešu izlases spēles par iekļūšanu Kontinentālā kausa finālā aizvadīs no 6. līdz 9. maijam.

No astoņām grupas komandām finālā iekļūs piecas labākās. Fināls no 23. līdz 26. jūnijam notiks Nīderlandes pilsētā Hāgā. Tikai fināla uzvarētājs kvalificēsies Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Kopējos treniņos kopš pirmdienas ir arī Brailko, kura kopā ar Anastasiju Kravčenoku paspēja aizvadīt vienu spēli pirmajā Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra Kankunas posmā Meksikā.

"Pirmkārt, jācer uz labu izlozi. Grūti paredzēt, ko ielozēs pretī. Tāpēc ir grūti prognozēt arī mūsu izredzes iekļūt labāko pieciniekā," sarunā ar LVF Latvijas izlases iespējas Bādenē komentēja Plūme. "Skaidrs, ka četru komandu grupā ar mums būs vai nu Itālija, vai Vācija.Gribētos teikt, ka iespēja kvalificēties finālam Hāgā ir, ja nospēlēsim savā līmenī."

Divi Lavijas pāri - Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka - dalību Tokijas spēlēs jau nodrošināja kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!