Foto: F64
Bīstamā slimība meningīts konstatēta arī Latvijas vīriešu volejbola valstsvienības līderim Gundaram Celitānam, pastāstīja izlases menedžeris Ainārs Dakša.

Pagaidām vēl Dakša nav informēts vai volejbolista saslimšana ir smagā vai vieglā formā, tāpēc arī nevar izteikt prognozes vai viņš varēs piedalīties 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas risināsies septembra pirmajā pusē.

"Iepriekš Latvijas volejbolā ir bijis gadījums, kad spēlētājs, kurš saslimis vieglā formā, atveseļojas mēneša laikā. Pēc tam, protams, paliek jautājums par viņa fizisko gatavību," izteicās Dakša.

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase divos sabraukumos septembrī aizvadīs Ungārijā un Latvijā. Gatavošanos komanda uzsāks pirmdien.

Latvijas izlasei pirmās pārbaudes spēles paredzētas no 9. līdz 13.augustam Grieķijā pret vietējo valstsvienību. No 24. līdz 26.augustam Latvijas izlase piedalīsies pārbaudes turnīrā Igaunijā, kur spēkosies ar Igaunijas, Somijas un, iespējams, Kazahstānas izlasēm. Savukārt nedēļu pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas Latvijas izlase dosies uz Beļģiju, kur aizvadīs trīs pārbaudes spēles pret Beļģijas valstsvienību.

Kvalifikācijas turnīra uzvarētāji nodrošinās vietu 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet grupas otrās vietas ieguvējas turpinās cīņu par finālturnīru kvalifikācijas turnīra nākamajā kārtā.

Kā ziņots, pagājušā gada novembrī Latvijas izlase piedalījās šovasar gaidāmo Londonas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā, tomēr nespēja izcīnīt ceļazīmi uz četrgades svarīgāko notikumu.

Iepriekšējās trīs sezonas Celitāns aizvadīja Turcijas komandās Ankaras "Ziraat Bankasi" un "Halkbank", bet šovasar viņš noslēdza līgumu ar Itālijas A1 līgas klubu Modēnas "Casa".

Kā ziņots, ar smadzeņu apvalku iekaisumu jeb meningītu pašlaik saslimis arī Latvijas basketbola izlases spēlētājs Armands Šķēle, kurš turklāt ar to cīnās jau trešo reizi pāris gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!