Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien izcīnīja otro uzvaru Vīnē notiekošajā piecu zvaigžņu turnīrā un garantēja sev vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Samoilovs/Šmēdiņš G grupas otrajā mačā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:19) apspēlēja brazīliešus Vitoru Gonsalvešu Felipi/Evandru Gonsalešu Oliveiru. Šī uzvara latviešiem garantēja pirmo vietu apakšgrupā, kas ļauj izlaist pirmo izslēgšanas spēļu kārtu. Šis mačs bija ieplānots ceturtdien, bet laika apstākļu dēļ to nācās pārcelt uz piektdienu.

Tādējādi Samoilovs/Šmēdiņš Brazīlijas duetam revanšējās par zaudējumu Varšavas četru zvaigžņu turnīra pusfinālā.

Astotdaļfinālā ceturtdien iekļuva arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri A grupā izcīnīja divas uzvaras divās spēlēs, tostarp pār vieniem no favorītiem Filu Dalhauzeru un Nikolasu Lusenu no ASV.

Izslēgšanas spēļu otrajā kārtā Šmēdiņš/Samoilovs tiksies ar austriešiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuriem turnīrā ir astotais numurs, bet Pļaviņš/Točs mērosies spēkiem ar taitiešu uzvarētājiem brazīliešiem Evandru Gonsalvešu Oliveiru/Vitoru Gonsalvešu Felipi.

Savukārt sieviešu turnīrā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka zaudēja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!