Foto: Ruslans Antropovs
"Optibet" Baltijas volejbola līgā sievietēm trīs Latvijas komandas sacensībās pēc mājsēdes pārtraukuma atgriezās ar uzvarām savā laukumā.

"Jelgava" izcīnīja četrus punktus divās spēlēs, vissekmīgāk aizvadot nedēļas nogali. Vispirms piektdien ar 3-0 (25:20, 25:14, 25:14) tika pieveikta "Barrus"/"Voru VK", bet sestdien jelgavnieces ar 2:3 (23:25, 25:21, 25:19, 19:25, 9:15) atzina Tartu TU/"Bigbank" pārākumu.

Pirmajā spēlē Alda Bērziņa trenētajā komandā rezultatīvākā ar 14 punktiem bija Līva Sola. 12 punktus sakrāja Līga Petuhova (iepriekš – Plāte), pa 11 punktiem – Liene Šimkuse un Kristīne Gabranova, kura četrus no punktiem "atrada" blokā. Viešņām Haide Haringa bija rezultatīvākā ar 8 punktiem.

Sestdien Petuhova guva 18 punktus, bet pa 15 punktiem sakrāja Inese Jursone un Sola. Viešņām rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Ingrida Kīska, ar kuras servēm nekādi netika galā mājinieces – septiņi "eisi".

"Veselu mēnesi sēdējām mājās un praktiski netrenējāmies. Meitenes skrēja krosiņus un trenējās individuāli. Pēc lielās pauzes mums ir bijuši tikai divi treniņi, kuros neko lielu nevarējām izdarīt," situāciju pēc dīkstāves komandā raksturoja Jelgavas vienības galvenais treneris Aldis Bērziņš.

"Pirmajā spēlē pretinieces nebija savā labākajā sastāvā, un lielu problēmu mums nebija. Varbūt tikai pirmajā setā bija nedaudz grūtāk, pēc tam – krietni vieglāk. Atsvaidzinājām vecās saites šajā spēlē, savstarpējo sapratni laukumā," par uzvaru pār Veru komandu saka treneris.

"Otrajā spēlē jau pretī nāca pavisam cita kaluma pretinieces – vienas no stiprākajām līgā. Viņas bija trenējušās un spēlējušas šī mēneša laikā. Tas arī izpaudās izšķirošajos brīžos," par sestdienas maču saka Bērziņš. "Pirmajā setā Tartu volejbolistes ļoti veiksmīgi uzservēja. Vienā novietojumā iedevām lielu handikapu, ko nevarējām atspēlēt. Otro un trešo setu diezgan pārliecinoši vinnējām, ceturto zaudējām. Piekto setu sākām slikti – ar 1:5 vai pat 1:6 –, un nespējām atspēlēties. Tomēr kopumā esmu apmierināts. Arī turnīra tabulai vērtīgu punktu izcīnījām."

Pa vienai uzvarai divās spēlēs izcīnīja abi Rīgas klubi. Ingunas Minusas trenētā "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Minusas Volejbola skola" (RSU/MVS) piektdien ar 0-3 (15:25, 19:25, 11:25) piekāpās TU/"Bigbank", bet šodien ar 3-1 (25:21, 24:26, 25:17, 25:20) tika pārspēta "Barrus"/"Voru VK".

Pirmajā cīņā pēc atgriešanās sacensību apritē RSU/MVS rindās rezultatīvākā ar 10 punktiem bija Anna Rīta, kamēr pretiniecēm pa 13 punktiem savāca Kīska un Renate Pika.

Svētdien 29 punktus guva Anija Jurdža, 24 pievienoja Megija Dambrehte, piecreiz izceldamās blokā, bet 13 punktus guva Agija Ankevica.

"Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) vienība sestdien ar 3-0 (25:18, 25:17, 27:25) pārspēja "Barrus"/"Voru VK", bet dienu vēlāk ar 0-3 (15:25, 19:25, 15:25) piekāpās Tartu volejbolistēm.

Sestdien 16 punktus RVS/LU labā guva komandas kapteine Kristīne Kramēna, 15 punktus sakrāja Vlada Pridatko, 14 – Adelīna Gerliņa un 11 – Lāsma Ozola, kurai tika trīs rezultatīvi bloki. Pretiniecēm 12 punktus guva Adēle Salme Hollasa.

Svētdien mājiniecēm Pridatko vēlreiz guva 15 punktus un tika atzīta par vērtīgāko spēlētāju RVS/LU komandā, bet TU/"Bigbank" rindās 16 punktus guva Kīska, Elīsei Hollasai sakrājot 13 punktus, no kuriem četrus – blokā. Tartu komandā par labāko tika atzīta "libero" spēlētāja Kristi Nilvaka.

"Likās, ka ar katru maču spēlējam arvien labāk – labāk kā komanda, likās, ka labāk saprotamies laukumā," pēc spēles RVS/LU komandas "Facebook" mājas lapā internetā teica Kristi Nilvaka, piebilstot, ka triju dienu maratonā Latvijā labi ir pastrādājis komandas fizioterapeits. "Vakar pret "Jelgavu" bija ļoti grūta spēle, bet tāds laikam ir tas ceļš – jo grūtāks, jo lielāka iespēja progresēt."

"Šodien pret RVS/LU mums bija ļoti laba servju uzņemšana. Sapratām pretinieču uzbrukumu, zinājām, kā viņas uzbruks. Mūsu uzdevumi bija skaidri jau pirmā seta vidū, un mums ir gudras spēlētājas, kas uzdevumus māk realizēt laukumā," par spēli saka Nilvaka.

TU/"Bigbank" ar astoņās spēlēs izcīnītiem 18 punktiem no Latvijas aizbrauca līgas vicelīderes godā. "Jelgava" ar 13 punktiem sešās spēlēs ir piektā, RVS/LU ir deviņi punkti un septītā vieta, RSU/MVS ar septiņiem punktiem astoņos mačos turnīra tabulā iekārtojusies astotajā vietā, bet DU/"MiLATss" ar vienu punktu četrās cīņās ieņem 11. vietu 12 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!