Foto: F64
Jēkabpils "Lūši" un "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" ("Ezerzeme"/DU) sestdien savā laukumā svinēja uzvaras Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) mačos, bet RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" cieta zaudējumu Veru.

"Lūši" mājās ar 3-0 (25:15, 25:16, 25:23) pieveica "Parnu".

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 13 punktiem bija Andrijs Čmirovs, bet 12 punktus sakrāja Zigurds Adamovičs, piecus no punktiem gūdams ar bloka palīdzību.

Viesiem pa deviņiem punktiem guva Toni Tammiksārs un Ivori Euekallass.

"Ezerzeme"/DU parūpējās par pārsteigumu, savā laukumā ar 3-2 (25:19, 16:25, 23:25, 25:22, 15:9) apspēlējot līgas titulētāko komandu un pašreizējo līderi - Eduarda Stieģeļa pārstāvēto Tallinas "Selver"/"TalTech".

Uzvarētājiem 27 punktus sakrāja Andris Širjakovs, četrus no tiem gūdams ar bloku. 15 punktus guva Ēriks Voroņko un desmit - Devids Žolnerovičs, kurš sešus no tiem guva ar bloku.

Viesiem pa 18 punktiem guva Olivers Oravs un Jans Markuss Ipruss.

Tikmēr RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" izbraukumā ar 1-3 (24:26, 25:21, 25:21, 23:25, 15:11) piekāpās Edvarta Buivida pārstāvētajai "Barrus"/"Voru".

Viesiem ar 23 punktiem rezultatīvākais bija Matīss Gabdulļins, 17 punktus sakrāja Patriks Pinka un 11 punktus - Roberts Kļaviņš.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Buivids, vienu no punktiem gūdams ar servi.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" turnīra tabulā ar 28 punktiem 20 mačos ieņem trešo vietu, Jēkabpils "Lūšu" komanda ar 25 punktiem 17 spēlēs atrodas pozīciju zemāk, bet "Ezerzeme"/DU ar 20 punktiem 18 mačos ir piektajā pozīcijā septiņu komandu konkurencē.

Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) Latviju šosezon pārstāv "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte", bet Igauniju pārstāv četras vienības - Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver"/"TalTech", "Parnu" un "Barrus"/"Voru".

Septiņas komandas sacenšas katra ar katru, aizvadot četru apļu turnīru. Uzvarētājvienība uzreiz iekļūs finālčetriniekā, bet pārējās komandas trijos pāros noskaidros vēl trīs finālčetrinieka dalībniekus. Ja pēc divām spēlēm rezultāts punktos būs neizšķirts, tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirošās spēles paredzētas 3. un 4. martā.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestā, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!