Pirms gaidāmā Latvijas un Igaunijas vīriešu volejbola izlašu dueļa cīņā par tikšanu uz Eiropas čempionāta finālturnīru sašutumu paudusi Maķedonijas Volejbola federācija, kuras valstsvienību kvaifikācijā apsteidza tieši igauņi.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas apakšgrupu pēdējā spēlē Igaunija ar 3-0 uzvarēja Čehiju, kas pirms tam sev jau bija nodrošinājusi tiešo ceļazīmi uz finālturnīru. Čehijas volejbolisti savstarpējā spēlē Tallinā uzvarēja pārliecinoši ar 3-0, bet savās mājās spēli, kas viņiem neko neizšķīra, aizvadīja ar otro sastāvu. Šī uzvara igauņiem ļāva iekļūt atlases turnīra "play off", kur oktobra sākumā divreiz tiksies ar Latviju, bet Maķedonija pēc Igaunijas panākuma palika "aiz svītras".

"Visiem tik iemīļotā sporta veidā mēs bijām ļoti nepatīkama notikuma liecinieki. Čehijas-Igaunijas spēlei bija liela nozīme, kā sarindosies komandas noslēguma kopvērtējumā, bet Čehija šo spēli aizvadīja ar "otro sastāvu", kas krietni palielināja Igaunijas izredzes," teikts Maķedonijas Volejbola federācijas iesniegumā Eiropas Volejbola konfederācijai (CEV). "Šī Maķedonijas izlase pēdējo 10 gadu laikā veikusi garu un smagu ceļu. Daļa spēlētāju beidz savu sportisko karjeru. Šīs bija viņu pēdējās spēles valstsvienībā. Iekļūšana finālturnīrā šiem spēlētājiem bija sapnis."

"Mēs lūdzam adekvāti reaģēt uz būtiskiem pārkāpumiem, lai turpmāk nepieļautu līdzīgus gadījumus. Volejbolam ir jābūt "tīram" sporta veidam," uzskata Maķedonijas volejbola dzīves vadītāji.

Latvijas un Igaunijas dueļa pirmā spēle jau šo sestdien, 1. oktobrī, risināsies Jelgavā, bet atbildes spēle 9. oktobrī notiks Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!