Foto: Publicitātes foto

Sestdien Jelgavā notiekošajā Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - Superkausa izcīņas finālā iekļuva pagājušās sezonas Latvijas čempioni un 2012.gada Latvijas kausa ieguvēji "Biolars"/"Jelgava".

"Biolars"/"Jelgava" pusfināla mačā ar 3-0 (25:21, 25:20, 25:18) bez lielām problēmām pārspēja pašreizējos Latvijas vicečempionus "Poliurs"/"Ozolnieki".

Kā zināms, jelgavnieku sastāvu uz nezināmu laiku papildinājis Latvijas izlases spēlētājs Ansis Medenis. Pirmā seta izskaņā "Biolars"/"Jelgava" spēlētājiem izdevās izmantot vien trešo setbumbu, taču gūt salīdzinoši pārliecinošu panākumu setā ar 25:21. Otrajā setā starp abām vienībām aizritēja līdzīga cīņa, taču tā otrajā pusē atkal veiksmīgāk darbojās pašreizējie valsts čempioni, un Medenis izmantoja jau pirmo setbumbu - 25:20.

Trešajā setā "Biolars"/"Jelgava" volejbolistu pārākums jau izpaudās pārliecinošāk, neatstājot Latvijas vicečempioniem lielas izredzes uz panākumu un gūstot panākumu setā ar 25:18.

Savukārt pirms tam Igaunijas komandu pusfināla duelī valsts čempionvienība Tallinas "Selver" gana pārliecinoši ar 3-0 (25:21, 25:23, 25:23) pieveica 2012.gada valsts kausa ieguvējus "Parnu".

Līdz ar to vēsturē pirmajā "Schenker" Superkausa izcīņas finālā savā starpā spēkiem mērosies aizvadītās sezonas Latvijas un Igaunijas labākās komandas - mājinieki "Biolars"/"Jelgava" un "Selver".

Savukārt "Poliurs"/"Ozolnieki" volejbolisti pret "Parnu" aizvadīs maču par trešo vietu.

"Schenker" līgas turnīrā šogad nemainīgi startēs desmit Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu volejbola klubi. Latviju sacensībās pārstāvēs četras komandas - "Biolars"/"Jelgava", "Poliurs"/"Ozolnieki", RTU/"Robežsardze" un "Daugavpils Universitāte" (DU).

RTU/"Robežsardze" ir jaunais "Lāse-R" kluba nosaukums.

Pērn "Schenker" līgas sacensībās no Latvijas klubiem vissekmīgāk startēja "Lāse-R", kas izcīnīja trešo vietu. Latvijas komandas turnīra bronzas godalgas ieguvušas septiņos no astoņiem turnīra pastāvēšanas gadiem. Vienīgo reizi tas nenotika 2011./12.gada sezonā, kad finālturnīrā neiekļuva neviena Latvijas vienība.

Par čempioni pērn kļuva TTU komanda no Igaunijas, kas finālā salauza regulārajā sezonā uzvarējušās "Parnu" vienības pretestību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!