Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumus Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - izbraukuma spēlēs sestdien piedzīvoja Latvijas komandas "Biolars"/"Jelgava" un Daugavpils Universitāte" (DU).

Abām komandām tie bija pirmie mači šajā gadā.

Valsts čempioni "Biolars"/"Jelgava" ar rezultātu 1-3 (19:25, 25:20, 14:25, 20:25) atzina Igaunijas kluba TTU pārākumu.

Rezultatīvākais Latvijas kluba rindās ar 11 punktiem bija Reinis Pekmanis, bet pie desmit punktiem tika Mārcis Jirgensons.

Savukārt DU volejbolisti ar rezultātu 0-3 (27:29, 14:25, 23:25) zaudēja citai Igaunijas komandai Tartu "Bigbank".

Daugavpils kluba labā 13 punktus guva Vitālijs Cinne, bet pie 11 punktiem tika Edgars Točs.

Turnīra līderpozīcijā ar 44 punktiem 18 spēlēs atrodas "Parnu" klubs no Igaunijas, kuram ar 39 punktiem seko Tallinas "Selver", bet "Lāse-R" ar 33 punktiem 17 mačos ieņem ceturto vietu. No pārējiem Latvijas klubiem 27 punkti ir piektajā vietā esošajai "Biolars"/"Jelgava" komandai, DU vienība tikusi pie 25 punktiem 18 mačos, kas dod sesto pozīciju, bet tai vienu punktu zaudē "Poliurs"/"Ozolnieki" komanda, kas ir astotā.

Šajā sezonā Latviju turnīrā pārstāv ierastās četras komandas. Tāpat tajā piedalās arī seši Igaunijas klubi.

Iepriekš šovasar ilgu laiku tika pieļauts, ka turnīrā debitēs arī Baltkrievijas komanda, tomēr beigās tas neīstenojās.

Šīs sezonas "Schenker" līgas turnīrā desmit komandas izspēlēs trīs apļus, bet pēc tam astoņas labākās vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Kā ziņots, pirmajos piecos gados "Schenker" līgā triumfēja "Selver" vienība, bet pērn to pārtrauca cita Igaunijas komanda Tartu "Pere Leib", ko pārstāvēja latvieši Artis Caics un Lauris Iecelnieks.

Pagājušajā gadā neviena Latvijas vienība nespēja kvalificēties turnīra pusfinālam. Iepriekš katru gadu vismaz viena Latvijas komanda bija iekļuvusi līgas labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!