Foto: F64

Pie uzvaras Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - spēlē svētdien tika Latvijas klubs "Biolars"/"Jelgava".

Aizvadītajā cīņā jelgavnieki ar rezultātu 3-0 (25:20, 25:20, 25:21) negaidīti pārliecinoši pārspēja pieckārtējo sacensību čempionvienību Tallinas "Selver".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 gūtajiem punktiem bija Andrejs Jamrovskis.

Šī bija "Biolars"/"Jelgava" komandas otrā uzvara šosezon.

Kopvērtējuma līderpozīcijā svētdien nostiprinājās "Parnu" komanda, kas gan cieta pirmo neveiksmi šosezon un ar 2-3 (27:25, 16:25, 25:23, 19:25, 8:15) piekāpās citai Igaunijas vienībai TTU. "Parnu" kontā tagad ir 13 panākumi piecās cīņās, bet tai ar deviņiem punktiem četros mačos seko "Selver".

No Latvijas klubiem kopvērtējumā visaugstāko vietu ar astoņiem punktiem trīs spēlēs ieņem "Lāse-R", kas atrodas trešajā pozīcijā. Ar sešiem punktiem piecos mačos piektajā vietā atrodas "Ozolnieki"/"Poliurs" komanda, bet tai seko "Daugavpils Universitātes" (DU) vienība, kas tikusi pie pieciem punktiem četrās cīņās. Savukārt vēl vienu pozīciju zemāk ir "Biolars"/"Jelgava" vienība, kas četrās spēlēs tikusi pie pieciem punktiem.

Jaunajā sezonā Latviju turnīrā pārstāv ierastās četras komandas. Tāpat tajā piedalās arī seši Igaunijas klubi.

Iepriekš šovasar ilgu laiku tika pieļauts, ka turnīrā debitēs arī Baltkrievijas komanda, tomēr beigās tas nav īstenojies.

Šīs sezonas "Schenker" līgas turnīrā desmit komandas izspēlēs trīs apļus, bet pēc tam astoņas labākās vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Kā ziņots, pirmajos piecos gados "Schenker" līgā triumfēja "Selver" vienība, bet pērn to pārtrauca cita Igaunijas komanda Tartu "Pere Leib", ko pārstāvēja latvieši Artis Caics un Lauris Iecelnieks.

Pagājušajā gadā neviena Latvijas vienība nespēja kvalificēties turnīra pusfinālam. Iepriekš katru gadu vismaz viena Latvijas komanda bija iekļuvusi līgas labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!