Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - ceturtdaļfināla atbildes spēlē svētdien izcīnīja Latvijas klubs "Biolars/Olaine", taču ar to nebija pietiekami, lai iekļūtu finālčetrinieka turnīrā.

"Biolars/Olaine" atbildes spēlē ar 3-2 (23:25, 17:25, 25:23, 26:24, 15:12) viesos pieveica "Parnu" komandu.

Abu komandu pirmajā spēlē "Parnu" komanda uzvarēja ar 3-1, līdz ar to Igaunijas klubs kopsummā uzvarēja vairāk setus un iekļuva pusfinālā.

Tāpat četriniekā svētdien iekļuva arī Latvijas volejbolista Denisa Petrova pārstāvētā Tallinas "Selver" komanda, kas arī atbildes mačā pieveica Latvijas klubu "Daugavpils Universitāte" (DU).

Šoreiz "Selver" vienība bija pārāka savā laukumā ar 3-0 (25:13, 25:16, 25:15).

Kā ziņots, pirmajos mačos savā laukumā DU zaudēja ar 0-3 (20:25, 15:25, 18:25), bet "Biolars/Olaine" piekāpās ar 1-3 (25:20, 24:26, 17:25, 21:25).

Jau vēstīts, ka sestdien "Final Four" turnīrā iekļuva arī Latvijas komanda "Poliurs/Ozolnieki" un latvieša Laura Iecelnieka pārstāvētais Tartu "Pere Leib" klubs no Igaunijas.

Ceturtdaļfinālā "Poliurs/Ozolnieki" pieveica citu Latvijas vienību "Lāse-R/Rīga", kas iepriekšējās trijās sezonās turnīrā izcīnīja trešās vietas, bet "Pere Leib" pārspēja Igaunijas komandu TTU.

Pusfinālā "Selver" spēkosies ar "Poliurs/Ozolnieki" komandu, bet "Pere Leib" tiksies ar "Parnu" volejbolistiem.

Pusfināla spēles notiks Tallinā, 12.martā, bet mačs par trešo vietu un fināls risināsies 13.martā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā uzvaru ar 48 punktiem 20 mačos izcīnīja "Selver", bet tai vienu punktu zaudēja "Parnu" komanda.

"Pere Leib" komanda ar 41 punktu ierindojās trešajā vietā, ceturto pozīciju ar 35 punktiem izcīnīja "Poliurs/Ozolnieki" vienība, bet tai ar 34 punktiem sekoja "Lāse-R/Rīga".

Sesto vietu ar 30 punktiem ieņēma TTU, tai ar tikpat punktiem sekoja "Biolars/Olaine" volejbolisti, bet astotā ar 21 punktu palika DU vienība.

Pēdējās trijās vietās palika Veru "Valio", Rakveres "Grossi" un Kaļiņingradas "RGU-Jantar" vienības, kuras ceturtdaļfinālā neiekļuva.

Jau vēstīts, ka iepriekšējos četros gados "Schenker" līgā triumfējusi vienība "Selver". Savukārt "Lāse-R/Rīga" aizvadītajā sezonā trešo gadu pēc kārtas turnīru noslēdza trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!