Uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - spēlē sestdien izcīnīja Latvijas klubs "Biolars/Olaine", kas savā laukumā ar 3-1 (25:17, 21:25, 25:22, 25:22) pieveica citu Latvijas komandu "Lāse-R/Rīga".

Pēc diviem setiem rezultāts bija neizšķirts 1-1, tomēr nākamajos divos setos ar identisku rezultātu 25:22 pārāka bija "Biolars/Olaine" komanda, svinot arī uzvaru visā mačā.

Uzvaru sestdien izcīnīja arī vēl viens Latvijas klubs "Poliurs/Ozolnieki", kas savā laukumā četru setu cīņā ar 3-1 (25:14, 25:16, 20:25, 25:20) pieveica Igaunijas vienību Veru "Valio".

Vēl vienā sestdienas spēlē latvieša Laura Iecelnieka pārstāvētā Igaunijas komanda Tartu "Pere Leib" savā laukumā ar 3-0 (25:21, 25:16, 25:20) pārspēja Latvijas volejbolistu Vladislava Hotuļeva un Reiņa Pekmaņa pārstāvēto Krievijas komandu Kaļiņingradas "RSU-Jantar".

Kopvērtējumā pēc sestdienas mačiem pirmajā vietā 17 punktiem sešās spēlēs ir Latvijas volejbolista Denisa Petrova pārstāvētā līgas spēcīgākā komanda Tallinas "Selver", bet tikpat punkti ir arī "Poliurs/Ozolnieki" klubam, kas aizvadījis septiņas cīņas.

Trešajā vietā ar 15 punktiem sešās spēlēs atrodas "Biolars/Olaine", bet tai ar 14 punktiem seko "Parnu" vienība. "Lāse-R/Rīga" ar 11 punktiem atrodas piektajā vietā, bet ceturtā Latvijas komanda "Daugavpils Universitāte" (DU) ar diviem punktiem sešos mačos kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo, desmito vietu.

Kā ziņots, "Schenker" līgā šosezon piedalās četri Latvijas klubi, sešas Igaunijas vienības, kā arī līgā debitē "RSU-Jantar" vienība.

Visas komandas regulārajā čempionātā aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņas spēcīgākās iekļūs izslēgšanas turnīrā.

Kā ziņots, iepriekšējos četros gados "Schenker" līgā triumfējusi vienība "Selver". Savukārt "Lāse-R/Rīga" aizvadītajā sezonā trešo gadu pēc kārtas turnīru noslēdza trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!