Foto: LETA

Latvijas jaunās pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe sestdien izcīnīja uzvaru Krievijā notiekošā Eiropas U-20 čempionāta pirmajā izslēgšanas turnīra mačā.

Brailko/Namiķe, kuras turnīrā izliktas ar 16. numuru, ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:14) pārspēja ar 28 numuru izliktās čehietes Mihaelu Bržīnkovu un Nataliju Žūrkovu.

Līdz ar to Latvijas duets iekļuva otrajā izslēgšanas turnīra fāzē, kur sestdien mērosies spēkiem ar Šveices pāri Cēlīnu Baumanu un Maru Bečartu, kurām ticis 30. numurs.

Kā vēstīts, piektdien dienas pirmajā mačā Brailko/Namiķe A apakšgrupas duelī ar 2-0 (21:12, 21:15) pārliecinoši pārspēja ar 32. numuru izliktās Danikvi Timmermansu un Hannu van Ešu no Nīderlandes.

Savukārt dienas otrajā spēlē viņas ar rezultātu 0-2 (17:21, 19:21) piekāpās turnīra pirmajam numuram Marijai Bočarovai un Marijai Voroņinai.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs Latvijas duets A apakšgrupā ieņēma trešo vietu un izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Jau vēstīts, ka Brailko/Namiķe ceturtdien pirmajā mačā ar 0-2 (18:21, 11:21) piekāpās Anglijas pārim Hollijai Bentlijai un Elijai Ostinai, kurām ticis 17. numurs.

Savukārt puišu turnīrā ar astoto numuru izliktie Aišpurs un Belerts piedzīvoja trīs zaudējumus trīs spēlēs un savā grupā palika pēdējie, kas liedza iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Pamatturnīrā 32 pāri sadalīti astoņās grupās, pa četriem duetiem katrā. Grupu uzvarētāji uzreiz iekļūs izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet otro un trešo vietu ieguvēji sacentīsies izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Kā zināms, no 26. līdz 29. jūlijam Majoru pludmalē Jūrmalā norisināsies Eiropas U-22 čempionāts pludmales volejbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!