Foto: LETA

Jaunā pludmales volejbola profesionālo sacensību sērija "Pro Beach Tour" Meksikas pilsētā Tlaskalā sāksies ar otrā ranga sacensību "Challenge" posmu, kurā piedalīsies četri Latvijas dueti – trīs vīriešiem un viens sievietēm, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Vīriešu konkurencē pamatturnīrā iekļuvuši Pasaules tūres trīskārtējie uzvarētāji Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Viņi sacensībās izlikti ar ceturto reitingu, kā arī ir vieni no sacensību favorītiem.

Vīriešu kvalifikācijas sacensībās iekļuvuši vēl divi Latvijas dueti. Ar 17. numuru kvalifikācijas dalībnieku sarakstā ir Šmēdiņa un Samoilova treniņu biedri Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, kā arī Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējs Edgars Točs pārī ar jauno un talantīgo Kristianu Fokerotu. Viņi kvalifikācijas turnīra dalībnieku vidū startēs ar 21. numuru.

Tomēr bez Latvijas spēlētājām nepaliks arī sieviešu sacensības. Kvalifikācijas turnīrā sevi centīsies pierādīt ar 29. numuru startējošās Varvara Brailko un Deniela Konstantinova.

Sacensībās, kas noritēs no 16. līdz 20. martam, vispirms pa 32 duetiem gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē trijās kvalifikācijas kārtās noskaidros tos astoņus pārus, kuri pievienosies pamatturnīrā jau iekļuvušajiem 16 rangā augstāk esošajiem duetiem. Kvalifikācijas turnīrs norisināsies 16. martā, pamatturnīrs - 17. martā, taču spēles par medaļām tiks aizvadītas sacensību pēdējā dienā – 20. martā.

Sešās grupās pa četriem duetiem katrā tiks noskaidroti izslēgšanas spēļu dalībnieki, kuri vēlāk pēc olimpiskās sistēmas noskaidros uzvarētājus.

Kopējais turnīra balvu fonds ir 150 000 ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!