Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti Marta Ozoliņa/Agnese Caica, Alise Lece/Ilze Liepiņlauska, Aleksandrs Solovejs/Rihards Finsters un Toms Šmēdiņš/Haralds Regža sestdien iekļuva Marokā notiekošā Pasaules kausa divu zvaigžņu turnīra ceturtdaļfinālā.

Sacensībās ar septīto numuru izliktās Lece/Liepiņlauska astotdaļfināla mačā ar 2-0 (21:19, 21:19) pārspēja ar 16. numuru izliktās Manolinu Konstantinu un Mariotu Angelpulu.

Līdz ar to ceturtdaļfinālā latvietēm gaidāma tikšanās ar turnīra trešo numuru Ievu Dumbauskaiti un Urti Andrukaitīti no Lietuvas.

Lece/Liepiņlauska izcīnīja uzvaras abās apakšgrupu turnīra spēlēs, automātiski sasniedzot astotdaļfinālu.

Savukārt 11. numuru izliktās Ozoliņa/Caica sestdien astotdaļfinālā ar 2-1 (17:21, 22:20, 15:9) pārspēja ar astoto numuru izliktās zviedrietes Kristīnu un Susannu Turīnas, bet ceturtdaļfinālā viņas tiksies ar itālietēm Alisu Gradīni un Klaudiju Skampoli, kuras izliktas vien ar 20. numuru.

Pirms tam grupu turnīrā Ozoliņa/Caica divās spēlēs tika pie vienas uzvaras.

Vīru sacensībās turnīra ceturtais numurs Solovejs/Finsters sestdien astotdaļfinālā ar 2-1 (19:21, 21:16, 16:14) uzveica brazīliešus Oskaru Brandāu un Lusjānu Fereiru de Paulu, kuri bija izlikti ar astoto numuru, bet pēcāk viņus gaida cīņa ar sacensību septīto numuru Aleksandru Hūberu un Kristofu Dresleru no Austrijas.

Arī Solovejs/Finsters apakšgrupu sacensībās tika pie uzvarām abos mačos, triumfējot grupā.

Visbeidzot turnīra 20. numurs Šmēdiņš/Regža sestdien astotdaļfinālā ar 2-1 (21:19, 18:21, 15:11) pārspēja čehus Janu Dumeku un Vāclavu Berčiku, kuriem bija piešķirts sesais numurs, bet turpinājumā viņus gaida cīņa ar sacensību 11.numuru Maksimu Hudjakovu un Ruslanu Bikanovu no Krievijas.

Iepriekš grupu turnīrā Šmēdiņš/Regža arī izcīnīja uzvaras abās spēlēs.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!