Latvijas Volejbola federācija (LVF), ņemot vērā Covid-19 uzliesmojumu Daugavpilī, pieņēmusi lēmumu atļaut komandai "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" piedalīties nedēļas nogalē gaidāmajās "Credit24" meistarlīgas izbraukuma spēlēs ar nosacījumu, ja visai komandai būs negatīvi Covid-19 testi, ziņots LVF mājaslapā.

Šāds lēmums pieņemts, domājot par pārējo klubu spēlētāju, treneru un apkalpojošā personāla drošību.

Kā informēts iepriekš, 3. un 4. oktobrī komandai DU/"Ezerzeme" meistarlīgas ietvaros jāspēlē pret VK "Biolars"/"Jelgava" un RTU/ "Robežsardze"/"Jūrmala". Šobrīd komanda veic nepieciešamās testu procedūras, lai varētu startēt.

Savukārt Daugavpils sieviešu komandas VK "miLATss" 3. un 4. oktobra spēles pret Rīgas Volejbola skola/Latvijas Universitāte (RVS/LU) un "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Ingunas Minusas Volejbola skola" (RSU/MVS) vienībām īr pārceltas uz nenoteiktu laiku. Lai novērstu Covid-19 vīrusa izplatību, Daugavpils pilsētas pašvaldība pieņēmusi lēmumu atcelt publiskos pasākumus, kas arī attiecīgi ietekmē VK "miLATss" mājas spēļu norisi Daugavpilī.

"Šis ir izaicinājumiem pilns laiks un katru dienu mēs saskaramies ar jauniem pārbaudījumiem, sacensību koordinatori ikdienas veic labojumus plānotajos kalendāros un nepārtraukti ir saziņā ar komandām. Tomēr neskatoties uz šo visu, mums kopīgi ir jāatrod risinājums kā uzsākt un aizvadīt sezonu, jo neviens nevar garantēt, ka šis trauksmainais laiks tuvākajā nākotnē beigsies," komentē LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete.

Īsi pirms sacensību sākuma no Sieviešu Baltijas līgas turnīra un Latvijas čempionāta savu dalību atsaucis jaunizveidotais klubs SK "Aurora". Pēc kluba pārstāvju teiktā, nav izdevies nokomplektēt sastāvu.

Kā jau iepriekš minēts, par turpmākajiem plāniem Baltijas līgā gan vīriešiem, gan sievietēm tiks lemts 5. oktobrī, kad iknedēļas neklātienes sapulcē tiksies visu triju Baltijas valstu federācijas un līgu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!