Foto: Latvijas Volejbola federācija
"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" un "Biolars"/"Jelgava" sezonas pirmo izbraukumu uz Igauniju "Credit24" meistarlīgā sestdien uzsāka ar "sausajiem" zaudējumiem.

"Biolars"/"Jelgava" Kuresārē ar 0-3 (20:25, 25:27, 23:25) piekāpās "Saaremaa".

Desmit punktus viesu labā guva Jevgeņijs Vjatkins, pa deviņiem - Maksims Morozovs un Aleksandrs Kudrjašovs.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" Tartu ar 0-3 (21:25, 19:25, 19:25) atzina "Bigbank Tartu" pārākumu.

Rīdziniekiem četri spēlētāji sakrāja ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu. 13 punkti tika Jēkabam Dzenim, 11 - Renāram Paulam Jansonam, kurš piecus no tiem guva blokā, bet pa desmit - Gatim Garklāvam un Aleksandram Avdejevam.

Vēl vienā mačā Jēkabpilī Latvijas pēdējo gadu flagmanis Jēkabpils "Lūši" svinēja uzvaru divu valsts austrumu daļas komandu mačā, pieveicot "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" komandu ar 3-1 (25:21, 25:19, 23:25, 25:21).

Uzvarētājiem jau ierasti rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Kristaps Šmits, pa 12 punktiem sakrāja Pāvels Jemeļjanovs un Armands Āboliņš, bet desmit - Vladislavs Blumbergs, kurš septiņas reizes bloķēja pretiniekus.

Viesiem 22 punkti Denisam Pavlovam, 14 - Andrim Širjakovam, kura rēķinā četri bloki, un 11 - Antonam Nazarovam.

Līgas vadībā ar 20 punktiem septiņās cīņās ir "Saaremaa", kurai seko "Lūši" ar 13 punktiem piecos mačos. Atvara Ozoliņa, Toma Švana un Kristapa Platača pārstāvētā "Parnu" ir ceturtā ar septiņiem punktiem četrās spēlēs, sestā ar pieciem punktiem tikpat cīņās ir "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", astotā ar trim punktiem četros mačos - "Biolars"/"Jelgava", bet pēdējo desmito vietu bez punktiem trijās cīņās ieņem "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme".

Bija paredzēts, ka oktobrī Covid-19 pandēmijas apstākļos Latvijas klubi "Credit24" meistarlīgā tiekas vien savā starpā. Tomēr, saslimušo skaitam trijās Baltijas valstīs izlīdzinoties, jau ātrāk kļuva iespējamas arī Latvijas klubu cīņas ar kaimiņu komandām.

Vīriešu konkurencē šogad "Credit24" Meistarlīgā piedalās desmit komandas - piecas no Igaunijas (Tartu "Bigbank", "Parnu", "Saaremaa", Tallinas "Selver" un "TalTech"), četras no Latvijas ("Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme", "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Biolars"/"Jelgava"), un dalībnieku vidū atkal ir Lietuvas pārstāvji - Klaipēdas "Amber Volley".

Šī gada marta beigās turnīra rīkotāji Covid-19 izplatības dēļ pieņēma lēmumu neizspēlēt "Final four" turnīru, kā rezultātā čempioni netika kronēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!