Foto: LVF
"Credit24" Baltijas volejbola meistarlīgā sestdien, 7. decembrī, Latvijas un Igaunijas komandu trīs dueļos uzvaras svinēja Latvijas ziemeļu kaimiņu vienības.

Jēkabpils "Lūši" volejbola komanda sestdien Sāmsalā "Credit24" Baltijas meistarlīgas otrās un trešās vietas pārstāvju cīņā piekāpās Arta Caica pārstāvētajai "Saaremaa".

Jēkabpilieši viesos ar rezultātu 2-3 (15:25, 25:22, 25:21, 16:25, 14:16) atzina Kuresāres "Saaremaa" pārākumu, kas mājiniekiem ļāva izvirzīties līgas galvgalī.

Latvijas komandai 17 punktus sarūpēja Jānis Medenis, 13 punkti Armandam Āboliņam, 12 - Ērikam Voroņko un 11 punkti Vladislavam Blumbergam.

Caics uzvarētāju rindās laukumā uz servi devās trešajā setā, punktus negūstot. Rezultatīvākie mājinieku rindās ar 21 punktu bija Henrijs Trejals, kuram septiņi bloķēti "lūšu" uzbrukumi, un Daniels Masiels, kuram blokā gūti trīs punkti.

"Biolars"/"Jelgava" savā laukumā ar 0-3 (22:25, 19:25, 20:25) atzina "Parnu" vienības pārākumu.

Mājinieku labā Kārlis Pauls Levinskis guva 16 punktus, bet Aigars Sniedzāns un Ruslans Sorokins sakrāja pa deviņiem punktiem.

Uzvarētāju labā ar 16 punktiem mača rezultatīvākā spēlētāja laurus ar Levinski dalīja Latvijas izlases kandidāts Kristaps Platačs.

Visbeidzot Rīgas RTU/"Robežsardze" puiši savā laukumā ar 1-3 (20:25, 25:21, 17:25, 18:25) piekāpās Tallinas "Selver".

Gatis Garklāvs mājinieku rindās sakrāja 19 punktus, bet Aleksandrs Avdejevs - 13 punktus.

Matejs Šmidls viesiem guva 21 punktu, no kuriem trīs punkti sakrāti blokā un divi - servē.

Līderpozīcijā ar 30 punktiem 12 spēlēs izvirzījusies "Saaremaa", kurai ar 29 punktiem seko Tartu "BigBank". 26 punkti sakrājuši Jēkabpils "Lūši", bet ceturto vietu ar 20 punktiem 11 mačos ieņem "Selver", apsteidzot "Parnu", kam ir par diviem punktiem mazāk. 11 spēlēs 12 punkti ir Tallinas "TalTech", par punktu mazāk - "Biolars"/"Jelgava", par diviem - Rīgas RTU/"Robežsardze" komandai, kamēr "Limbaži"/MSĢ 12 mačos tikusi pie trim punktiem.

Šosezon līgā spēlē deviņas komandas, no kurām četras pārstāv Latviju, bet piecas - Igauniju. Latvijas krāsas pārstāv Rīgas RTU/"Robežsardze", Jēkabpils "Lūši", "Limbaži"/MSĢ un "Biolars"/"Jelgava", bet Igaunijas - Tartu "BigBank", "Saaremaa", "Parnu", kā arī divi Tallinas klubi - "Selver" un "TalTech".

Iepriekšējā sezonā titula mačā finālčetrinieka sacensību uzņēmēja un pamatturnīra uzvarētāja Tartu "BigBank" piecos setos spraigā cīņā uzvarēja iepriekšējās sezonas čempionus "Saaremaa".

Augstāko vietu no Latvijas klubiem izcīnīja RTU/"Robežsardze", kas cīņā par bronzas medaļām trīs setos zaudēja Kēla vadītajai "Parnu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!