Latvijas pludmales volejbola pāri Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins piektdien Norvēģijā ar uzvarām pabeidza Eiropas čempionāta finālturnīra priekšsacīkstes un iekļuva izslēgšanas turnīrā.

Priekšsacīkšu pēdējā spēlē Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-0 (21:13, 21:18) pieveica krievus Konstantīnu Semjonovu/Jaroslavu Koškarevu, nodrošinot sev otro vietu N apakšgrupā. Jau ziņots, ka pirmajās spēlēs Latvijas duets guva vienu uzvaru un piedzīvoja vienu zaudējumu.

Tikmēr Samoilovs/Sorokins priekšsacīkšu pēdējā cīņā ar 2-0 (21:18, 21:10) uzvarēja Turcijas pāri Muratu Giginoglu/Nuri Sahinu un ieņēma K grupā trešo vietu. Pirmajās spēlēs Samoilovs/Sorokins pirms tam piedzīvoja divus zaudējumus.

Abi Latvijas dueti izslēgšanas turnīru uzsāks ar pirmo kārtu.

Tikmēr trešais Latvijas pāris Toms Šmēdiņš/Artis Caics nepārvarēja priekšsacīkstes un Eiropas čempionāta finālturnīru noslēdza dalītā 25.vietā. Priekšsacīkšu pēdējā un izšķirošajā spēlē P grupā Šmēdiņš/Caics ar 1-2 (17:21, 21:17, 12:15) zaudēja šveiciešiem Filipam Gabatūleram/Janam Šnīderam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!