Foto: F64
Vēl vienu pārsteigumu sagādājusi "Daugavpils Universitātes" (DU) komanda, kas Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - spēlē trešdien savā laukumā ar 3-1 (23:25, 25:21, 25:20, 30:28) uzvarēja pašreizējos līgas līderus Tallinas "Selver".

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 27 punktiem bija Aleksandrs Samuilovs, bet 14 punkti Riharda Puķītes kontā.

Lai gan pirmo setu DU zaudēja, nākamajos trijos izdevās gūt panākumu, turklāt pēdējais no tiem tika aizvadīts ļoti sīvā cīņā. Šajā setā teicamu sniegumu demonstrēja Samuilovs, kura rēķinā deviņi punkti.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē DU volejbolisti negaidīti ar 3-2 pārspēja pašreizējos turnīra čempionus TTU no Igaunijas.

Tikmēr citā trešdienas mačā valsts čempioni "Biolars"/"Jelgava" savā laukumā pārliecinoši ar 0-3 (20:25, 17:25, 18:25) atzina Igaunijas vienības "Parnu" pārākumu.

Latvijas komandas labā Matīss Gabdulļins guva deviņus punktus, bet pa astoņiem guva vēl četri volejbolisti.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir "Selver" komanda, bet DU ar septiņiem punktiem piecās spēlēs ir piektajā vietā.

No pārējiem Latvijas klubiem RTU/"Robežsardzei" ar sešiem punktiem trīs cīņās ieņem sesto vietu, bet "Poliurs"/"Ozolnieki" ar trim punktiem trīs mačos ir astotie, savukārt "Biolars"/"Jelgava" ar trim punktiem trīs cīņās seko devītajā pozīcijā.

"Schenker" līgas turnīrā šogad nemainīgi startē desmit Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu volejbola klubi. Sacensību pirmajā posmā vienības izspēlēs divu apļu turnīru. Pēc tam komandas atkarībā no rezultātiem tiks sadalītas divās grupās, kur pirmajā spēlēs 1.-5.vietas ieguvēji, bet otrajā - 6.-10.vietas ieguvēji. Pēc vēl viena apļa, kas tiks izspēlēts grupu ietvaros, ceturtdaļfinālam kvalificēsies visas piecas pirmās grupas komandas un trīs labākās otrās grupas vienības.

Ceturtdaļfinālā cīņas notiks līdz vienas komandas divām uzvarām, bet to uzvarētāji kvalificēsies "Final Four" turnīram. Pēc "Schenker" līgas sezonas beigām Latvijas un Igaunijas klubi savu čempionātu izslēgšanas turnīros noskaidros valsts čempionus.

Pērn "Schenker" līgas sacensībās no Latvijas klubiem vissekmīgāk startēja "Lāse-R", kas izcīnīja trešo vietu. Latvijas komandas turnīra bronzas godalgas ieguvušas septiņos no astoņiem turnīra pastāvēšanas gadiem. Vienīgo reizi tas nenotika 2011./12.gada sezonā, kad finālturnīrā neiekļuva neviena Latvijas vienība.

Par čempioni pērn kļuva TTU komanda no Igaunijas, kas finālā salauza regulārajā sezonā uzvarējušās "Parnu" vienības pretestību.

Publicēta: 16.10.2013 21:43

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!