Foto: Latvijas Volejbola federācija
"Credit24" meistarlīgā ar trešo mēģinājumu savā laukumā pie uzvaras tika "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" volejbolisti, kuri svētdien piecu setu mačā pieveica Jelgavas komandu.

Daugavpilieši aizraujošā spēlē pārspēja VK "Biolars"/"Jelgava" vienību – 3-2 (25:18, 21:25, 25:22, 21:25, 15:12). "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" labā Rihards Puķītis sakrāja 22 punktus, trīs no tiem gūdams ar bloku, Andris Širjakovs guva par punktu mazāk, trīs no tiem "atrazdams" blokā, bet Deniss Pavlovs savāca 12 punktus. Viesu rindās 26 punkti Jevgeņijam Vjatkinam, 14 – Aleksandram Kudrjašovam.

"Tā bija principiāli svarīga spēle," pēc uzvaras teica Daugavpils vienības galvenais treneris Guntis Atars. "Varējām nospēlēt arī labāk. Brīžiem svarīgos brīžos pievīla spēles disciplīna, galvenokārt jaunajiem spēlētājiem. Savādāk varējām uzvarēt arī trijos vai četros setos. Tomēr kopumā aizvadījām pieklājīgu spēli, un ir prieks par uzvaru."

Treneris atklāj, ka, gatavojoties spēlei, daudz uzmanības ir veltīts servju uzņemšanai. "Galvenais bija sakārtot servju uzņemšanu," viņš saka. "Kopumā kontrolējām spēles gaitu, un nevienā brīdī komandā nebija sajūtas, ka varētu zaudēt. Tomēr pēc pārliecinošās uzvaras pirmajā setā bija kritums mūsu servēs. Teicu, ka jāturpina tāpat servēt, taču par spīti tam, ka ne reizi otrajā setā nekļūdījāmies, serves sanāca vājas, un ar bloku nespējām apturēt pretinieku uzbrukumus. Tad pazuda arī aizsardzība. Ar pārējo, tai skaitā uzbrukumu, esmu apmierināts."

Pagaidām nākamnedēļ klubam neviena spēle nav ieplānota. "Žēl," saka Atars, atkārtojoties, ka jaunajiem spēlētājiem pēc tādiem emocionāliem pacēlumiem kā uzvara un labi aizvadīta pirmā spēle ar "Jēkabpils Lūšiem" būtu labi uzreiz aizvadīt vēl kādu maču, taču Covid-19 sabojātais kalendārs to liedz.

Sestdien jelgavnieki viesos cieta sagrāvi pret "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" volejbolistiem – 0-3 (17:25, 15:25, 16:25). Rezultatīvākais viesiem ar 11 punktiem bija Vjatkins, bet Jūrmalas kluba rindās, kas atpūtināja ierastos punktus gūšanas līderus Aleksandru Avdejevu un Gati Garklāvu, rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Renārs Pauls Jansons, kurš šoreiz spēlēja diagonālā uzbrucēja postenī. Tāpat sev neierasti daudz Jūrmalas kluba rindās spēlēja argentīnietis Macs Nikolass Ariels, kurš aizvietoja Jansonu pirmā tempa pozīcijā, gūdams desmit punktus. 9 punkti Patrikam Pinkam un 8 – Edgaram Šimanskim.

Pirms pēdējās svētdienas spēles, kurā Tallinā "Selver" uzņem turnīra līderus "Saaremaa VK", turnīra tabulā ar 26 punktiem deviņās cīņās pirmā ir "Saaremaa VK" vienība, bet "Jēkabpils Lūši" ar 16 punktiem septiņos mačos ieņem otro vietu, "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ir ceturtā ar astoņās spēlēs gūtiem 14 punktiem. Piekto vietu ar 12 punktiem 6 spēlēs ieņem Atvara Ozoliņa, Toma Švana un Kristapa Platača pārstāvētā "Parnu VK", astoto ar 5 punktiem 9 mačos – VK "Biolars"/"Jelgava", bet uz 9. vietu 10 komandu konkurencē ar 2 gūtajiem punktiem 6 cīņās ir pakāpusies "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!