Foto: F64
Latvijas pludmales volejbola duets Līva Ēbere un Deniela Konstantinova piektdien izcīnīja uzvaru Eiropas U-18 čempionāta grupu turnīra trešajā spēlē.

Ar 22.numuru izsētais Latvijas duets F apakšgrupas pēdējā cīņā ar 2-0 (21:12, 29:27) pieveica Grieķijas duetu Elefterija Fetfaci/Janna Koncedaki (27.).

Otrajā setā latvietēm pēc 20:17 neizdevās realizēt trīs mačbumbas. Vēlāk jau grieķietēm bija sešas setbumbas, taču ar piekto mačbumbu un Konstantinovas uzbrukumu uzvaru izcīnīja Latvijas duets.

Latvietes bija labākas uzbrukumā (27:18) un servēs (7:3), kamēr blokā (2:1) un kļūdās pārākas bija pretinieces (11 kļūdas grieķietēm pret 14 Latvijas pārim).

Jau ziņots, ka pirmajās grupas cīņās Ēbere/Konstantinova ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās Čehijas sportistēm Katerinai un Annai Pavelkovām (11.) un ar 2-0 (21:16, 21:17) guva virsroku pār slovēnietēm Rimu Posedelu un Zoju Kalāru (6.).

Sestdien Latvijas duets aizvadīs izslēgšanas spēļu pirmās kārtas spēli.

Tikmēr vīriešu turnīrā Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš sacensības sākuši ar divām uzvarām. Trešā grupas spēle notiks piektdien.

Sieviešu un vīriešu turnīros 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās pa četriem pāriem katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas trīs labākās komandas.

Grupu spēles tiks aizvadītas šodien un rīt, kam piektdien sekos arī pirmās izslēgšanas spēles. Sestdien paredzēti ceturtdaļfināla mači, bet svētdien sacensības noslēgsies ar pusfinālu un finālu.

Pērn Ļubļanā Zaiga Kalvāne/Daniela Konstantinova apakšgrupā uzvarēja vienā no trim cīņām, meistarsacīkstēs ieņemot dalītu 25.vietu, kamēr Fokerotam un Auziņam izdevās izcīnīt bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!