Foto: Publicitātes foto
Drīzumā varētu kļūt skaidrs, vai Francijas spēcīgāko līgu volejbola klubiem vēl būs jādodas laukumā 2019./2020. gada sezonā. Pagaidām pirmajā vietā ir Latvijas izlases volejbolista Hermana Egleskalna pārstāvētā Tūras vienība, kura sportistam piedāvājusi līgumu arī uz nākamo sezonu, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Francijas spēcīgākajā līgā sezona ir beigusies, taču ne čempions, ne Francijas kausa ieguvējs nav noskaidrots.

"Francijas Volejbola federācija rīko jauniešu un nacionālo līgu sacensības, kā arī Latvijas kausa izcīņu profesionāļiem. Pirms nedēļas federācija apstiprināja, ka visas tās pakļautībā notiekošās sacensības šosezon ir beigušās. Tajā skaitā ietilpst arī Francijas kausa izcīņa, kur mūsu klubs bija iekļuvis pusfinālā," par notiekošo Francijas volejbolā stāsta Egleskalns. "Nacionālā volejbola līga (LNV) atbild par profesionālajām līgām – divām – vīriešiem un vienu – sievietēm. Šeit lēmums varētu tikt pieņemts šonedēļ (saruna ar sportistu notika 30. martā. - LVF), taču jau par 99 procentiem var apgalvot, ka mūsu čempionātam tiks pielikts punkts bez spēlēšanas."

Pirmajā vietā finišējušajai Hermana Egleskalna pārstāvētajai "Tours Volley-Ball" pagaidām ticis vien bonuss – tiesības nākamsezon startēt spēcīgākajā Eiropas kausu izcīņā – Čempionu līgā. Vai to izmantos arī Latvijas volejbolists, šobrīd grūti spriest.

"Franči šo sauc par "balto sezonu" - nav ne uzvarētāja, ne čempiona," skaidro volejbolists. "Situācija ir savāda. Nekad nekas tāds iepriekš nav piedzīvots, pieredzes nav. Jāsēž mājās, nedrīkst iet uz restorāniem, kino, staigāt svaigā gaisā, cik gribas."

Līdz pamatturnīra beigām atlika divas kārtas, kad fotofinišs uzrādīja Tūras kluba 49 punktus 24 kārtās, par vienu punktu apsteidzot Monpeljē klubu un par diviem – Rennas vienību.

"Pašiem ir liels pārsteigums, ka palikām pirmajā vietā, jo pēdējās trīs spēles zaudējām," sezonu komentē Tūras kluba diagonālais uzbrucējs. "Labi, ka čempionāts tika apturēts, kad mums īsti labi negāja. Bija gan cerība, ka pēc sacensību atjaunošanās mūsu spēle būs uzlabojusies."

Tāpat kā divas iepriekšējās sezonas arī šo klubs uzsāka rezervēti, pēc tam apsteidzot konkurentus. Sākumā bija notikusi maiņa libero postenī, un sastāva traumas dēļ izkrita serbu otrā tempa spēlētājs, kas vienības sniegumu nevarēja neietekmēt.

"Kad pie mums atbrauca Romāna Sauša klubs no Setas, Romāns stāstīja, ka parasti viņiem videosapulces norisinās stundu – pusotru, bet pret mums beidzās ļoti ātri – 20–30 minūtēs. "Citiem analizējām arī maiņas spēlētājus, bet jums viens sešinieks spēlē visu sezonu," teicis Saušs," sezonas sākumu atminas Egleskalns.

Arī Čempionu līgā, kurā neizdevās iekļūt astoņu labāko turnīra komandu skaitā, starts nesanāca.

"Īsti negāja sākumā," saka Egleskalns. "Pret Perudžas komandu mājās varējām labāk nospēlēt. Pirmajā setā zaudējām ar 30:32, beigās – 0-3. Varēja būt savādāk. Vismaz divus setus varējām paņemt arī Varšavā, kur nospēlējām ļoti slikti. Varbūt ietekmēja tas, ka viesnīca no zāles atradās pusotras stundas brauciena attālumā. Tālāk tika vien piecas grupu uzvarētājas un trīs labākās otro vietu ieguvējas. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, vajag vismaz četras uzvaras. Mēs palikām ar trim."

"Sudraba līgas sacensības izlasēm šosezon nez vai notiks, bet uz Eiropas čempionāta atlases spēlēm ceru būt ierindā," par vasaras plāniem saka Latvijas izlases uzbrukuma līderis, kurš ja ļauj veselība, vienmēr ir gatavs spēlēt valstsvienībā. "Spāņi, protams, ir favorīti, bet ar citām komandām jāspēlē uz uzvaru. Liela nozīme būs tam, kādā formā būsim, kādi spēlētāji varēs spēlēt un cik veseli būsim."

Šī sezona valstsvienības pārstāvim beigusies ar dažiem mikrosavainojumiem, taču nekā nopietna. Šobrīd sportists atpūšas, bet pēc tam atsāks treniņus ar fizisko sagatavotību.

"Daudz nekā nav, ko darīt," par pašreizējo dzīvesveidu saka volejbolists. "Aizbraucam uz veikalu iepirkties, ir iespēja daudz vairāk laika veltīt dēlam, nekā tas bija iespējams sezonas laikā, palasu kādu grāmatu..."

"Līgums vēl ir līdz jūnija beigām. Līdz tam varam palikt Francijā, bet, ja čempionāts tiks noslēgts bez spēlēšanas, tad varam doties arī uz Latviju," par turpmāko saka Egleskalns.

Līgumu Tūras klubs piedāvājis arī nākamajai sezonai, bet pašreizējos apstākļos Latvijas volejbolistam pieņemt lēmumu ir grūti. Egleskalnam Tūrā viss sanāk un viss apmierina – tituli, Francijas spēcīgākā komanda, labs čempionāts un spēles Čempionu līgā. Arī ģimenei te patīk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!