Foto: LETA
2020. gada Eiropas pludmales volejbola čempionātā, kas risinās Majoru pludmalē Jūrmalā, trīs komandas netika pielaistas pie sacensībām, jo četriem atlētiem no Austrijas, Ukrainas un Krievijas tika konstatēti pozitīvi Covid-19 testi, informē turnīra organizatori.

Visiem sportistiem bija jāierodas Latvijā ar negatīvu testu, kas nav vecāks par 72 stundām. Uzreiz pēc ielidošanas Rīgas lidostā visi sportisti tika testēti atkārtoti. Pozitīva testa gadījumā, sportisti tika nekavējoties izolēti, un tests uzreiz tika atkārtots. Atkārtota testēšana tiek veikta pēc Eiropas volejbola konfederācijas (CEV) Medicīnas delegāta profesora Dr. Manfrēda Holcgrēfa norādījumiem, lai pārliecinātos par to, vai nav iespējama kāda kļūda. Kā arī visu dalībnieku atkārtota testēšana notiek saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem.

Inficētie sportisti pašreiz atrodas citās naktsmītnēs, kur viņus regulāri monitorē ārsti. Savukārt attiecīgo valstu federācijas uzņemas tālāks rūpes par sportistiem.

Sportistu oficiālajā viesnīcā “burbuļa sistēmā” dzīvo tikai negatīvi testēti cilvēki, kuriem nav nekāda saskarsme ar inficētajiem.

Savukārt, sieviešu turnīrā nav veiktas izmaiņas, viss norisinās saskaņā ar turnīra plānu un nav konstatēti Covid-19 gadījumi.

Organizatori vēlreiz uzsver, ka pastāv strikts protokols, kas nodrošina iespēju visiem veselajiem sportistiem droši piedalīties sacensībās.

Tāpat Latvijas duets Matīss Gabdulļins un Artūrs Rinkevičs uz turnīru neieradās. Līdz ar to sacensību organizatoriem nācās veikt izmaiņas vīriešu turnīrā, nomainoties četrām komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!