Foto: Publicitātes foto

Eiropas pludmales volejbola čempionāta ceturtdienas visas spēles Majoru pludmalē Jūrmalā ir atceltas nepiemērotu laika apstākļu un drošības apsvērumu dēļ, ceturtdien, 17. septembrī, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Ceturtdien rīta sesijā bija plānots aizvadīt vīriešu turnīra apakšgrupu otrās spēles. Tomēr laika apstākļi nebija labvēlīgi spēļu norisei. Savukārt pulksten 14 tapa zināms, ka atceltas visas čempionāta spēles. Šobrīd tiek veiktas izmaiņas spēļu grafikā, ziņo LVF.

Ziemeļrietumu vēja brāzmas Latvijā piekrastes rajonos sasniegs pat 25-27 m/s.

Šobrīd organizatoru veidotie vaļņi ļāvuši kārtībā saglabāt centrālo laukumu, tomēr vētra jau radījusi pirmos postījumus, portālam "Delfi" stāsta turnīra direktors Kaspars Timermanis.

"Cietušas ir teltis un vēl dažas rīkotāju vietas, mazākie laukumi," klāsta Timermanis. "Skaidrs, ka rīt no rīta arī vēl spēles Majoros nenotiks, jo būs jāsaved kārtībā viss. Bet mēs jau vēl nezinām, kad laika apstākļi normalizēsies. Šobrīd meklējam iespējas spēlēt āra laukumos citviet. Ejot pa Jūrmalas ielām nevar pateikt, ka turpat aiz kāpas, jūras krastā ir tik šausmīgi laika apstākļi."

Turnīra direktors jau iepriekš uzsvēra, ka galvenais uzdevums ir no vēja un ūdens pasargāt stadionā esošo inventāru.

"Šobrīd ūdens jau sasniedzis kāpas un ir tur, kur atrodas vasaras kafejnīcas," ainu jūrmalā iepriekš ieskicēja Timermanis. "Ap stadionu jau laicīgi sākām veidot smilšu valni, un šobrīd strādā traktortehnika, nostiprinot valni ap centrālo stadionu un teltīm."

Tāpat viņš norādīja, ka organizatori jau laikus zemē nolaiduši gaismu paaugstinājumi un piesējuši visu, kas var neizturēt vēja pūtienu.

Jau ziņots, ka sacensību kalendārs pieļauj spēles aizvadīt turpmākajās dienās, godalgoto vietu ieguvējus noskaidrojot tam paredzētajā laika formātā.

"Ja rīt nebūs pārāk lieli bojājumi, varam spēlēt piecos laukumos, nevis četros kā līdz šim," plāns darbībai pēc vētras organizatoriem ir. "Tad svētdien varētu beigt sacensības, kā plānots. Tāpat ir iespējams medaļu ieguvējus noskaidrot arī pirmdien."

Sieviešu turnīrā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka jau sasniegušas izslēgšanas spēļu otro kārtu, bet dalību izslēgšanas spēlēs nodrošinājuši arī Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. Vīriešiem gan vēl ceturtdien bija paredzētas otrās kārtas spēles apakšgrupu turnīrā, kurā vajadzēja piedalīties vēl trīs Latvijas dueti.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmalā notiek no 15. līdz 20.septembrim. Turnīrs pa 32 pāriem vīriešu un sieviešu konkurencē pulcē labākos Eiropas pludmales volejbola vīriešu duetus no 15 valstīm un sieviešu pārus no 13 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!