Foto: cev.eu

Covid-19 pandēmijas izraisītās ārkārtas situācijas dēļ šogad nedaudz vēlāk kā ierasts norisināsies Latvijas čempionāts pludmales volejbolā "Ergo Open 2020". Ņemot vērā, ka atceltas vairākas starptautiskās sacensības, šovasar Latvijas čempionātā pulcēsies visi labākie Latvijas pludmales volejbolisti, tostarp arī divi olimpiskie pāri, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Jau astoto gadu Latvijas čempionāts tiek organizēts sadarbībā ar ilggadējo šī sporta veida atbalstītāju un sponsoru apdrošināšanas sabiedrību "ERGO".

Vīrusa pandēmijas laikā pasaulē tika atceltas teju visas sporta sacensības un būtiski tika ierobežotas fiziskās aktivitātes. Tomēr Latvijas volejbolistus nepameta cerība, ka šovasar viņi tomēr varēs spēlēt pašmāju smiltīs, un šobrīd, atceļot ārkārtas situāciju un noteiktos ierobežojumus, viņiem būs iespēja savu azartu un vēlmi uzvarēt, parādot savu labāko spēli šogad, pārvērst panākumos un pozitīvās emocijās Latvijas pludmales volejbola čempionātā "Ergo Open 2020".

Sacensību organizatoriem rīkojoties atbildīgi un ievērojot Latvijas valdības noteiktos drošības pasākumus, kas nepieciešami koronavīrusa izplatības risku mazināšanai, skatītāju vietu skaits klātienē būs stingri ierobežots un ierasti pilnas skatītāju tribīnes šogad nedrīkstēs būt, bet ikvienam būs iespēja sekot līdzi saviem favorītiem televīzijā no fināla dienas spēlēm.

"Šogad saplānot un uzsākt sezonu ir bijis izaicinājums, tomēr nu jau varam uzskatīt, ka esam pārkāpuši starta dēlītim. Pēdējo mēnešu situācija pasaulē un Latvijā ieviesa milzu korekcijas mūsu plānos, bet esmu patiesi gandarīts, ka varam atsākt sportot un uzsākt pludmales volejbola sezonu arī Latvijas čempionāta "Ergo Open 2020" sacensībās. Sezona būs nedaudz īsāka, kā ierasts, tomēr atbalstītājiem un skatītājiem būs ko redzēt. Mūsu mērķis ir iekarot pirmo pozīciju individuālo vasaras sporta veidu vidū un piesaistīt arvien vairāk jaunu spēlētāju un talantu sporta veidam kopumā," pludmales volejbola sezonu ceļā poš Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks.

"Sports sniedz enerģiju, vieno un uzlādē ar pozitīvām emocijām. Tas ir tieši tas, kas mums visiem ir nepieciešams pēc vairāku mēnešu distancēšanās. Aizrautīgi sekot līdzi spēlētāju azartam un sajust uzvaras garšu kopā ar saviem favorītiem un favorītēm, īpaši ja piedalās paši labākie sportisti, ir patiess baudījums ikvienam sporta līdzjutējam. Es patiesi priecājos, ka, pārvarot ar īpašo situāciju saistītos sarežģījumus, arī šogad kopā ar Volejbola federāciju un Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem un volejbolistēm varam kopā svinēt īstus vasaras sporta "karaļa" – pludmales volejbola svētkus tepat Latvijā," par sadarbību daudzu gadu garumā ir gandarīta čempionāta ģenerālsponsora – apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" valdes locekle Baltijas valstīs Ingrīda Ķirse.

Turnīra organizatori cer, ka sportistiem pietiks laika, lai pilnvērtīgi sagatavotos Latvijas pludmales volejbola čempionātam. Iepriekšējos gados "Ergo Open" sākās jau jūnijā, šogad pirmais posms tiks aizvadīts jūlija sākumā. Tomēr ierobežojumi valstī ilgi neļāva brīvi trenēties, līdz ar to šogad ir bijis mazāk laika, nekā iepriekšējos gados, lai Latvijas sportisti varētu sagatavoties spēlēm, taču pats svarīgākais ir tas, ka sacensības notiks.

"Ergo Open 2020" sezonā septiņu nedēļu garumā būs pludmales volejbola svētki ar visu labāko Latvijas sportistu līdzdalību. Piedalīsies gan 2019. gada Eiropas čempiones Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, gan kontinenta eksčempioni Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, gan šobrīd no Latvijas duetiem augstāko vietu pasaules rangā ieņemošie Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, gan citi labākie Latvijas pludmales volejbola pāri.

Visi pieci posmi tiks rīkoti ārpus Rīgas. Latvijas Volejbola federācija (LVF) turpina apgūt arvien jaunus Latvijas reģionus. Šoreiz ar sava posma rīkošanu debitēs viena no lielākajām valsts volejbola talantu kalvēm Daugavpils.

Tāpat kā iepriekšējos gados, kā viesi aicināti piedalīties arī kaimiņvalstu spēlētāji no Igaunijas un Lietuvas. Jau ierasti viesi nedrīkstēs piedalīties fināla posmā, kurā tiks izcīnītas Latvijas čempionāta medaļas. Latvijas 2020. gada čempioni pludmales volejbolā tiks kronēti fināla posmā augusta vidū Cēsīs.

ERGO OPEN 2020 kalendārs:
1. posms: 4.-5. jūlijs, Ventspils (vīriešiem/sievietēm)
2. posms: 17.-19. jūlijs, Jūrmala (vīriešiem/sievietēm)
*3. posms: 23.-25. jūlijs, Saulkrasti (vīriešiem)
4. posms: 8.-9. augusts, Daugavpils (vīriešiem/sievietēm)
5. FINĀLS: 14.-16. augusts, Cēsis (vīriešiem/sievietēm)
*informācija vēl tiek precizēta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!