23. jūlijā Majoru pludmalē Jūrmalā sāksies "ERGO Open" Latvijas čempionāta ceturtais posms pludmales volejbolā. Latvijas olimpiešu prombūtnes laikā vīriešiem favorīti atkal būs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet sievietēm prognožu kārtis jauc maiņas duetos ar Varvaras Brailko un Anetes Namiķes piedalīšanos, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Šis būs trešais un pēdējais posms šovasar pirms fināla, kurā sacentīsies gan vīrieši, gan sievietes. Turklāt pēdējoreiz dalībnieku pulkā būs ārvalstu pāri, finālā Latvijas čempionu medaļu ieguvējus noskaidrojot latviešu duetiem savā starpā. 23.-25. jūlija posmam kopumā pieteiktas 69 komandas, tostarp 15 no ārvalstīm.

Divu pirmo posmu uzvarētāji Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs šobrīd jau atrodas Tokijas olimpiskajās spēlēs. Tāpēc galvenie favorīti atkal būs viņu sīvākie konkurenti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri pirms nedēļas olimpiešu prombūtnē svinēja uzvaru Cēsīs. Ierindā būs arī šī gada U-22 Eiropas vicečempioni un Cēsu posma finālisti Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis, kā arī tādi pāri kā Rinalds Aišpurs/Mihails Samoilovs, Arnis Reliņš/Mārcis Jirgensons, Sandris Andrejevs/Toms Benjavs.

Savukārt ar 17. numuru izsēti Haralds Regža un Edgars Igaunis, kuriem sacensības būs jāsāk no kvalifikācijas kārtas. Haraldam Regžam šis būs pirmais "ERGO Open" posms šovasar.

Īpašu interesi izraisa Toma Šmēdiņa došanās laukumā, kurš pāriniekos sarunājis čehu Leo Viljamsu, kā arī Matīss Gabdulļins, kura pārinieks būs Atvars Vilde.

Vīriešu sacensībās fiksēts sezonas rekords – pieteikušies ir 47 pāri, no kuriem septiņi, tai skaitā ar ceturto numuru turnīrā izliktie Audrjus Knašs un Patriks Stankevičs, pārstāv Lietuvu. 24 labākie dueti piedalīsies pamatsacensībās.

Neprognozējamas solās būt sieviešu sacensības, kurās pēc Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas došanās uz Tokiju iepriekšējā nedēļas nogalē Cēsīs toni noteica Lietuvas spēlētājas. Pagājušā gada U-20 Eiropas čempione Anete Namiķe šoreiz talkā ņēmusi Kristu Paegli, bet viņas ierastā pāriniece Varvara Brailko spēlēs ar Denielu Konstantinovu.

Ambīcijas uz augstām vietām ir arī Lienei Šimkusei un Inesei Jursonei, kuras ieņēma ceturto vietu Cēsīs. Ierindā būs talantīgās jaunietes Kate Vasiļjeva un Elīza Dreimane, vairākas jaunās Latvijas izlases kandidātes zāles volejbolā, kā arī seši Lietuvas un divi Igaunijas dueti. Sieviešu turnīrā pieteiktas 22 komandas, no kurām 16 spēlēs pamatturnīrā.

23. jūlijā plkst. 16.00 Jūrmalas posms sāksies ar kvalifikācijas cīņām, nākamajā dienā norisināsies grupu turnīrs un izslēgšanas spēļu pirmā kārta, savukārt izšķirošos mačus 25. jūlijā būs iespēja vērot arī televīzijas tiešraidēs. "ERGO Open" posma balvu fonds ir 1500 eiro gan sievietēm, gan vīriešiem.

Šogad čempionāta etapus atbalsta Saulkrastu, Ventspils, Cēsu, Jūrmalas un Liepājas pilsētas domes. Kurzemes pilsētā Liepājā pirmoreiz pēc ilgāka pārtraukuma notiks valsts pludmales volejbola meistarsacīkšu posms, no 20. līdz 22. augustam uzņemot finālturnīru, kurā tiks noskaidroti Latvijas čempionāta medaļnieki.

"ERGO Open 2021" Jūrmalas posma kalendārs
23. jūlijs 16.00 - kvalifikācijas spēles
24. jūlijs 10.00 - grupu turnīrs
24. jūlijs 18.20 - izslēgšanas spēļu pirmā kārta
25. jūlijs 09.20 - ceturtdaļfināli
25. jūlijs 11.00 - sieviešu pusfināls - "Sportacentrs.com TV"
25. jūlijs 12.00 - vīriešu pusfināls - "Sportacentrs.com TV"
25. jūlijs 13.00 - vīriešu pusfināls - "Sportacentrs.com TV"
25. jūlijs 14.30 - spēle par 3. vietu sievietēm - "Sportacentrs.com TV"
25. jūlijs 15.30 - spēle par 3. vietu vīriešiem - "Sportacentrs.com TV"
25. jūlijs 16.30 - fināls sievietēm - "Sportacentrs.com TV"
25. jūlijs 17.30 - fināls vīriešiem - "Sportacentrs.com TV"

"ERGO Open 2021" posmu kalendārs
Pirmais posms: 17.-19. jūnijs, Saulkrasti (vīriešiem)
Otrais posms: 2.-4. jūlijs, Ventspils (vīriešiem/sievietēm)
Trešais posms: 16.-18. jūlijs, Cēsis (vīriešiem/sievietēm)
Ceturtais posms: 23.-25. jūlijs, Jūrmala (vīriešiem/sievietēm)
Finālturnīrs: 20.-22. augusts, Liepāja (vīriešiem/sievietēm)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!