Foto: F64

"Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" komanda svētdien Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) mačā uzvarēja Jēkabpils "Lūšus".

Jēkabpilī notikušajā mačā daugavpilieši uzvarēja ar rezultātu 3-0 (25:23, 28:26, 25:17).

Daugavpils vienības panākumu sekmēja Andris Širjakovs, kurš sakrāja 18 punktus, kamēr vēl 11 punktus pievienoja Armands Rokjans. Mājinieku rindās ar 13 punktiem izcēlās Andrijs Čmirovs.

Tikmēr "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" mājās ar 1-3 (20:25, 17:25, 25:23, 25:27) zaudēja Tallinas "Selver"/'TalTech" volejbolistiem.

Latvijas komandā 20 punktus guva Matīs Gabduļins, bet 12 punkti bija Jēkabam Dzenim, kurš, tāpat kā Gatis Slavēns, izcēlās ar četriem punktiem blokā. Uzvarētājiem 21 punktu guva Olivers Oravs.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" turnīra tabulā ar 33 punktiem 24 mačos ieņem trešo vietu, "Ezerzeme"/DU ar 29 punktiem 22 mačos ir ceturtā, bet "Lūši" ar 28 punktiem 22 cīņās ieņem piekto pozīciju.

Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) Latviju šosezon pārstāv "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte", bet Igauniju pārstāv četras vienības - Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver"/"TalTech", "Parnu" un "Barrus"/"Voru".

Septiņas komandas sacenšas katra ar katru, aizvadot četru apļu turnīru. Uzvarētājvienība uzreiz iekļūs finālčetriniekā, bet pārējās komandas trijos pāros noskaidros vēl trīs finālčetrinieka dalībniekus. Ja pēc divām spēlēm rezultāts punktos būs neizšķirts, tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirošās spēles paredzētas 3. un 4. martā.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestā, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!